Yay Fay! Τα πράγματα που κάνει ΠΑΝΤΑ η Φαίη για τα μαλλιά της!

Η Φαίη μας –όπως ίσως να έχεις καταλάβει- είναι μανιακή με την περιποίηση. Φροντίζει το δέρμα σχεδόν ευλαβικά και σε περίπτωση που έχασες αυτό το επεισόδιο, κάνε κλικ εδώ για να φρεσκάρεις την μνήμη σου. Δεν κάνει όμως υπερβολές ούτε πράγματα περίεργα όπως για παράδειγμα να βάζει δάκρυα μονόκερου στην αλαβάστρινη επιδερμίδα της. Έτσι λοιπόν σχολαστικά και πρακτικά φροντίζει και τα μαλλιά της και σήμερα τα ομολόγησε όλα! Τι ακριβώς κάνει στα μαλλιά της, πως τα φροντίζει και ποιο είναι το ένα πράγμα που θα γίνει

χαμός μεγάλος αν τολμήσει κανείς και το αγγίξει; Θα τα μάθεις όλα παρακάτω…

#1 Κάθε μέρα λούσιμο
«Λούζω τα μαλλιά μου κάθε μέρα. Κάποιοι λένε πως δεν κάνει καλό αλλά εγώ θέλω να νιώθω τα μαλλιά μου καθαρά. Χτενίζομαι και βάζω προϊόντα κάθε μέρα στην εκπομπή και γι᾽αυτό θέλω το βράδυ να φεύγουν όλα αυτά από το κεφάλι μου. Άσε που αναπνέει καλύτερα και το δέρμα του κεφαλιού έτσι». Οι γνώμες για το καθημερινό λούσιμο διίστανται αλλά εμένα η Φαίη (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη. Έχω παραληρήσει και τεκμηριώσει επιστημονικά άλλωστε την άποψή μου εδώ.

#2 Μασάζ
«Κάνω οπωσδήποτε σε κάθε λούσιμο δύο χέρια και στο δεύτερο σαπούνισμα κάνω και απαλό μασάζ σε όλο το κεφάλι με τα δάχτυλά μου. Όχι πολλή ώρα, μισό λεπτό περίπου. Με χαλαρώνει απίστευτα και επίσης τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι πράγμα που βοηθά τον θύλακα της τρίχας»… κάπου εδώ I rest my case… τα είπε όλα μόνη της η Φαίη aka Beauty guru.

#3 Μάσκα
«Κάνω μάσκα σε κάθε λούσιμο και την αφήνω αρκετή ώρα, όσο δηλαδή κάνω peeling στο σώμα μου… πολλή ώρα» και κάνει τόσο καλά! Πετάμε τόσα θρεπτικά συστατικά μέσα στο σιφόνι του μπάνιου μας και δεν το καταλαβαίνουμε πολλές φορές. Οι μάσκες χρειάζονται χρόνο, όχι άπειρο, αλλά τουλάχιστον 5 λεπτά. Μόνο έτσι θα απορροφήσει η τρίχα την θρέψη που έχει ανάγκη. Αν την βάλεις και την ξεβγάλεις αμέσως δεν κάνεις ´τιποτα!

#4 Χτένισμα με την μάσκα
«Έχω μια φαρδιά ξύλινη χτένα, μπορώ να στην βγάλω φωτογραφία, την οποία μου την έχει κάνει δώρο ο μπαμπάς μου πριν πάρα πολλά χρόνια και την κρατάω και την έχω πάντα μέσα στο μπάνιο. ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΤΕΝΑ. Τα ξεμπλέκω με αυτή όσο φοράω τη μάσκα και μετά δεν χρειάζεται καν να χτενίσω τα μαλλιά μου» εδώ θα έλεγε κανείς πως η Φαίη δεν κάνει καλά που χτενίζει τα μαλλιά της τόσο βρεγμένα ΑΛΛΑ η Φαίη δεν κάνει ποτέ λάθος! Η χτένα είναι ξύλινη άρα απαλή, με τεράστια δόντια άρα δεν επιβαρύνει την τρίχα και με στρογγυλεμένες άκρες στο κάθε δόντι άρα κάνει μασάζ. Δεν περιγράφω άλλο… και ναι, αυτή πιο πάνω η είναι η χτένα της Φαίης!

#5 Μπούζι!
«Το τελευτάιο μου ξέβγαλμα είναι πάντα με παγωμένο, μπούζι νερό! Έτσι κλείνουν τα λέπια της τρίχας και ούτε φριζάρουν, ούτε χαλάει το χρώμα τους» το κρύο νερό μπορεί να είναι μαρτύριο για εμάς αλλά είναι βάλσαμο για τα μαλλιά! Αν αντέχεις γύρνα το και εσύ στο κρύο στο τελευταίο ξέβγαλμα και μόλις συνέλθεις από το σοκ πες μας πως είναι τα μαλλιά σου…

#6 Άρωμα…
«Όσο ακόμα τα μαλλιά μου είναι βρεγμένα, τα ψεκάζω με το άρωμά μου. Το κάνω πριν τα στεγνώσω με το σεσουάρ τον χειμώνα ή απλά τα αφήνω έτσι βρεγμένα το καλοκαίρι. Έτσι μυρίζουν πάντα τέλεια!»…. και σε περίπτωση που δεν ήξερες το άρωμα της Φαίης, θυμήσου το εδώ.

#7 Αργκάν
«Μία φορά την εβδομάδα κάνω μια μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με έλαιο αργκάν. Το ζεσταίνω λιγάκι, το περνάω σε όλα τα μαλλιά μου και κάθομαι για τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι πριν να το ξεβγάλω» το έλαιο αργκάν μας έρχεται από το Μαρόκο (το βρίσκεις παντού) και είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου… σίγουρα καλύτερο από το λάδι καρύδας!

#8 Ανάποδα!
«Τέλος, επειδή τα μαλλιά μου είναι πολύ λεπτά χρειάζετια όγκος στην ρίζα και όταν τα στεγνώνω μόνη μου, τα στεγνώνω πάντα ανάποδα, με το κεφάλι προς τα κάτω. Έτσι αποκτούν τόσο όγκο όσο χρειάζεται και γίνονται πολύ αφράτα» όγκος και στέγνωμα με μία κίνηση.

Διάβασε ακόμα:

Top 10: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας αντρικά αρώματα!

10 χτενίσματα που μπορείς να κάνεις αν βαριέσαι να λουστείς

Εσύ θα δοκιμάσεις τα Rainbow Lashes;

Keywords
Τυχαία Θέματα