5 λόγοι που έχεις μειωμένη σεξουαλική διάθεση

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθεις πως δεν έχεις όρεξη να κάνεις σεξ και αναρωτιέσαι τι να φταίει. Όχι δεν φταίει πάντα ο σύντροφός σου! Ίσως ένας από τους παρακάτω παράγοντες να είναι η βασική αιτία.

#1 Έλλειψη ύπνου:

Τόσο η έλλειψη ύπνου, όσο και ο κακής ποιότητας ύπνος, επηρεάζουν τις λειτουργίες του οργανισμού συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία.

#2 Στρες:

Το άγχος για τα επαγγελματικά ή τα οικονομικά μπορεί να μειώσει δραματικά τη λίμπιντο. Αν θέλετε μια υγιή σεξουαλική ζωή, προσπαθήστε να αποβάλετε το στρες, ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγετε στη βοήθεια κάποιου ειδικού.

#3 Αλκοόλ:

Ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό με αλκοόλ μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την σεξουαλική επιθυμία. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα μειώνει την ερωτική επιθυμία.

#4 Παχυσαρκία:

Πλήθος ερευνών έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία μπορεί να ευθύνεται για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, καθώς το επιπλέον σωματικό βάρος περιορίζει τη σωματική κίνηση, αυξάνει το αίσθημα της κόπωσης και επιδρά αρνητικά στο αίσθημα της αυτοεκτίμησης.

#5 Ορμονικές διαταραχές:

Η τεστοστερόνη, η ορμόνη της σεξουαλικής επιθυμίας με την πάροδο των χρόνων μειώνεται στους άνδρες. Αντίστοιχα, η εμμηνόπαυση στις γυναίκες ενοχοποιείται για την ίδια κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα