5 αλήθειες που θα σε πείσουν πως δεν πρέπει να ζηλεύεις τον αγαπημένο σου

Η ζήλεια είναι ένα αρνητικό συναίσθημα και πολλοί ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως ένα ζευγάρι που δεν ζηλεύει ο ένας τον άλλον είναι το πιο υγιές ζευγάρι που υπάρχει.

Αν εσύ νιώθεις πολλές φορές να κυριεύεσαι από τη ζήλεια δες με ποιον τρόπο θα μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό το αρνητικό συναίσθημα που σου ορίζει τη ζωή.

#Συνηδειτοποίησε τι σε κάνει χαρούμενη. Αν είσαι υπερβολικά δοτικός άνθρωπος και σε νοιάζει πιο πολύ η ευτυχία του δικού σου ανθρώπου παρά η δική σου ευτυχία, τότε είναι πολύ πιθανόν να ζηλεύεις

πολύ. Σκέψου λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και αναρωτήσου ποια πράγματα σε κάνουν ευτυχισμένη. Όταν αρχίσεις να τα συνηδειτοποιείς θα μειωθούν κατά πολύ τα αισθήματα ζήλειας που νιώθεις.

#Νιώσε καλά με τον εαυτό σου. Ο πιο πολύς κόσμος ζηλεύει επειδή φοβάται μην μείνει μόνος του. Πόσο λάθος κάνεις αν και εσύ σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο. Θυμήσου πως η καταπίεση του συντρόφου σου και η ζήλεια δεν πρόκειται να τον κρατήσουν περισσότερο καιρό κοντά σου. Μόνο τα θετικά συναισθήματα θα τον κρατήσουν δίπλα σου και θα τον κάνουν να μην θέλει να φύγει από κοντά σου.

#Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…Αν φοβάσαι πως θα σε απατήσει, θα σε χωρίσει ή ότι θα σε εξαπατήσει με οποιονδήποτε τρόπο τότε δεν κάνει για σένα. Κάτσε και σκέψου σοβαρά πόσο εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου. Αν είσαι σίγουρη πως θα σε απατήσει τότε είναι πιθανόν να το κάνει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πιστεύεις πως θα σε απατήσει ακόμα και ο πιο ήσυχος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεχώρισε αν το πρόβλημα είναι δικό σου ή δικό του και move on.

#Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μην σκέφτεσαι πως ο καλός σου θα βρει κάποια καλύτερη από σένα, αλλά σκέψου οτι ΕΣΥ είσαι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει! Πίστεψέ το επιτέλους girl!

#Take your time! Όταν συμβεί ένα περιστατικό που θα σε κάνει να ζηλέψεις προσπάθησε να πάρεις βαθιές ανάσες και σκέψου λίγο αντικειμενικά. Είναι όντως αυτό το συμβάν αιτία σκηνής ζήλειας ή απλά υπερβάλλεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα