4 λόγοι για να ξεκινήσεις να τρως περισσότερα καρύδια

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι υψηλή πηγή Ω-3 και τα καρύδια φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Σ’ αυτό όμως που υπερτερούν είναι το ότι περιέχουν και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα n-6 και n-3 τα οποία σύμφωνα με μελέτες έχουν την ικανότητα να βοηθούν ολιστικά τον οργανισμό, από τον εγκέφαλο μέχρι και τον μεταβολισμό. Πιο αναλυτικά:
1. Εκτός από την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν για τη μείωση της κακής χοληστερίνης, είναι και ένας από τους καλύτερους φίλους της καύσης

λίπους, αφού μία χούφτα καρύδια πριν από κάθε κυρίως γεύμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κορεσμό, εμποδίζει την υπερφαγία και ενισχύει τον μεταβολισμό.
2. Επίσης, λόγω των Ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν όχι μόνο δρουν ως αντιφλεγμονώδη, αλλά συνδέονται άμεσα και με την καλή υγεία και λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη μνήμη, την ικανότητα εκμάθησης κ.τ.λ.
3. Χάρη στα αντιοξειδωτικά τους συστατικά, τα καρύδια έχουν χαρακτηριστεί ως μαχητές ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου και του προστάτη.
4. Ανάμεσα στα υπόλοιπα οφέλη, εξίσου σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι μία μόνο χούφτα καρύδια περιέχουν μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Πηγή:http://www.myfit.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα