Συνταγή: Λαζάνια με σπανάκι

Τα λαζάνια δεν είναι 100% Ιταλικά!

Η πρώτη αναφορά στην ύπαρξη των ζυμαρικών χρονολογείται γύρω στο 1000 π.χ., στην αρχαία Ελλάδα, όπου η λέξη “λάγανον” περιέγραφε μία φαρδιά πλακωτή ζύμη από νερό και αλεύρι, την οποία έκοβαν σε λωρίδες. Η ζύμη αυτή μεταφέρθηκε και στην Ιταλία από τους πρώτους Έλληνες έποικους γύρω στον 8ο αιώνα π.χ., και μετονομάστηκε σε “laganum” στα λατινικά, τα σημερινά Λαζάνια.

Θα χρειαστείτε

1 πακέτο λαζάνια

1/3 φλ. ελαιόλαδο

4 πράσα

4 φρέσκα

κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο

400 γραμμ. φέτα

2 ώριμες φρέσκες ντομάτες

αλάτι πιπέρι

1 λίτρο γάλα 1

1/2 ματσάκι άνηθο

Οδηγίες

Καθαρίστε και πλύνετε τα λαχανικά, κόψτε τα σε φέτες και χοντροκόψτε το σπανάκι.

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το σπανάκι και το μαραίνετε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε το γάλα κι αφήνετε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Κρατάτε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνετε στο μείγμα που βράζει. Τρίβετε μπόλικο πιπέρι, βάζετε τον άνηθο και προσθέτετε αλάτι.

Σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος στρώνετε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνετε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζετε με λαζάνια και το μείγμα σας σε δύο ακόμα στρώσεις. Τελειώνετε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζετε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.

The post Συνταγή: Λαζάνια με σπανάκι appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα