Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης

Ένα κέικ που το κόβετε και η ρευστή σοκολάτα δίνει άρωμα σε όλη την κουζίνα μας δίνει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης. Αυτή η συνταγή απογειώνεται ακόμα περισσότερο με το φιστίκι Αιγίνης και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
500 γρ.

κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 αβγά
100 γρ. φιστίκια
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Οδηγίες

Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν βγάζετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνετε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αβγοδάρτη. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φιστίκια και το ξύσμα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρετε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί. Ρίχνετε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας (αυτό είναι ένα μπεν μαρί). Ψήνετε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.

Βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Καλύτερα να ξεφορμάρετε τη επόμενη μέρα .Για το food styling θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φιστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.

Το μυστικό

Για να “δυναμώσετε” ακόμα περισσότερο το άρωμα του φιστικιού μπορείτε να τα ψήσετε για 10 λεπτά στους 180°C. Αυτό το γλυκό σερβίρεται καλύτερα κρύο! Αν είναι ζεστό θα δυσκολευτείτε να το κόψετε σε κομμάτια και να το ξεφορμάρετε. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή παγωτό φιστίκι!

The post Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα