Συνταγή: Vegan μουσακάς

“Είμαστε ό,τι τρώμε” γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πολύ τι τροφές καταναλώνουμε!

Ο αγαπημένος σε όλους μας μουσακάς μπορεί να αποκτήσει μια πιο υγιεινή και vegan μορφή ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή και χρησιμοποιώντας πάντα τα αγαπημένας μας προϊόντα Viofree.

ΥΛΙΚΑ

300γρ Viofree original τριμμένο1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες κατά μήκος1 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες3 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα νε φέτες
κατά μήκος μισού εκατοστού5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένεςΕλαιόλαδο1 φύλλο δάφνηςαλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

200 γρ Viofree original τριμμένο100 γρ Viofree παρμεζάνα5 κούπες νερό1 κούπα νιφάδες πατάτας για πουρέ100 γρ βούτυρο καρύδαςΕλαιόλαδοΑλάτιΜοσχοκάρυδο τριμμένοΛίγο άσπρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ταψί με τη σειρά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τα κρατάμε στην άκρη.

Μέχρι να γίνουν τα λαχανικά σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, μετά προσθέτουμε την ντομάτα, το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη σάλτα ντομάτας).

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κρέμα που θα βάλουμε πάνω από το μουσακά μας. Ζεσταίνουμε το νερό και μόλις πάρει βράση τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς τις νιφάδες πατάτας. Μόλις είναι έτοιμος ο πουρές ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τριμμένο Viofree original και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες μετά μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τυρί και τελειώνουμε από επάνω με τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια.
Επαναλαμβάνουμε με αυτή τη σειρά μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

Αφού τελειώσουμε με τα λαχανικά μας προσθέτουμε από πάνω την κρέμα πατάτας με το τυρί και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού. Τέλος πασπαλίζουμε από επάνω με την Viofree παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα αλαφρύ χρώμα ο μουσακάς μας (για περίπου 20 λεπτά).

Καλή επιτυχία!

Αναζητήστε τα προιόντα Viofree σε πάνω από 200 βιολογικά & deli καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!

Μπείτε στη σελίδα της Viofree στο Facebook και δείτε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα!

The post Συνταγή: Vegan μουσακάς appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα