Πώς να μειώσετε καούρες και φούσκωμα

Νιώθετε ένα κάψιμο στο στομάχι μετά από το εορταστικό τραπέζι, ένα φούσκωμα που σας αναγκάζει να χαλαρώσετε τη ζώνη σας και δεν ξέρετε πως να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Οι καούρες αποτελούν τη συχνότερη «εορταστική» πεπτική ενόχληση, αφού το αίσθημα καψίματος του οισοφάγου, ο τυμπανισμός ή το φούσκωμα στο στομάχι προκύπτουν μετά τα πλούσια γεύματα. Επιπλέον, αν αντιμετωπίζετε κάποιο χρόνιο πρόβλημα στο στομάχι, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τα προλάβετε ή να τα μειώσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Στο τραπέζι

Φορέστε άνετα ρούχα: Αν σας πιέζουν την κοιλιά μπορεί

να αυξήσουν την ενδοκοιλιακή πίεση και να προκαλέσουν παλινδρόμηση.

Αποφύγετε τα αναψυκτικά όταν τρώτε: Τα αεριούχα ποτά χαλαρώνουν τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, διευκολύνοντας τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μην τρώτε πολλά φαγητά μαζί: Η μεγάλη ποσότητα τροφής στο στομάχι προκαλεί φούσκωμα, καούρες και δυσπεψία. Τρώτε τα μικρά γεύματα αν μπορείτε τις γιορτινές ημέρες! Επίσης, μασάτε καλά και αργά τις μπουκιές σας.

Μετά το εορταστικό τραπέζι

Μην καπνίζετε αμέσως μόλις φάτε: Η νικοτίνη χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, επιτρέποντας στο φαγητό να «ανέβει από το στομάχι».

Μην ξαπλώνετε: Διευκολύνεται η άνοδος της τροφής από το στομάχι προς τον οισοφάγο. Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, τοποθετήστε δύο μαξιλάρια στην πλάτη σας, ώστε να παρεμποδίζεται η παλινδρόμηση.

Μασήστε μία μαστίχα Χίου: Διεγείρει την παραγωγή και την κατάποση σιέλου, δρώντας προστατευτικά στα ενοχλήματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Μασήστε τη μετά το φαγητό.

Πιείτε μέντα: Έχει σπασμολυτική δράση, χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου. Για να ανακουφιστείτε γρηγορότερα, προσθέστε δενδρομολόχα ή άγριο γεράνι που μειώνουν τις όξινες εκκρίσεις.

Φτιάξτε ένα χαμομήλι ή ένα φασκόμηλο: Τα αφεψήματα χαμομηλιού και φασκόμηλου μειώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της γαστρίτιδας και της δυσπεψίας. Ωστόσο να είστε προσεκτικοί και να μην πίνετε πολλά υγρά μετά το φαγητό γιατί αραιώνουν τα γαστρικά υγρά. Περιοριστείτε σε 1 μικρό φλιτζάνι.

Το μυστικό

Κάντε έγχυμα με ρίζα γλυκόριζας που έχει επουλωτική δράση. Μουλιάστε λίγο από το βότανο σε βραστό νερό και πιείτε το πριν το φαγητό.

The post Πώς να μειώσετε καούρες και φούσκωμα appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα