Πώς να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή;

Το στόμα μας, έχει εκατομμύρια βακτήρια. Στην πραγματικότητα στο στόμα μας αποικούν περισσότερα βακτήρια, από ότι στα κύτταρα σε όλο το σώμα μας.

Η καθημερινή φροντίδα των δοντιών είναι απαραίτητη. Δύο φορές την ημέρα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και μια φορά την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στα ούλα μας. Επίσης κρατάμε καθαρή τη γλώσσα μας. Όταν λοιπόν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, βουρτσίζουμε και τη γλώσσα μας. Ένα ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα, μπορεί να κρατήσει την γλώσσα μας καθαρή. Μία φορά τον χρόνο επισκεπτόμαστε

τον γιατρό μας για έναν καθαρισμό. Περιστασιακά η κακή αναπνοή οφείλεται σε λοιμώξεις.

1 Πίνετε νερό.

Όταν ξυπνάμε το πρωί η ανάσα μας μυρίζει. Αυτό γίνεται διότι κατά την διάρκεια του ύπνου δεν παράγεται τόσο σάλιο, όσο όταν είμαστε ξύπνιοι. Το σάλιο περιέχει οξυγόνο και το οξυγόνο αποτρέπει την ανάπτυξη των μικροβίων. Όταν το στόμα μας μένει ξερό προκαλείται κακή αναπνοή. Για να διατηρήσουμε λοιπόν το στόμα μας ενυδατωμένο, κατά την διάρκεια της ημέρας πίνουμε νερό.

2 Μη βασίζεστε σε τσίχλες και καραμέλες.

Οι τσίχλες και οι καραμέλες είναι παροδικές λύσεις, οι οποίες λειτουργούν για λίγο. Η κακή αναπνοή δεν περιορίζεται με το μάσημα μιας τσίχλας ή με το πιπίλισμα μιας καραμέλας.

3) Ξεπλένετε τα δόντια σας μετά από φαγητό και ποτό.

Με την κατανάλωση ενός όξινου ποτού, καφέ ή αλκοόλ, η ανάσα μας μυρίζει. Όσο και αν δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το πρωινό μας καφέ, μετά την κατανάλωσή του, μπορούμε να ξεπλύνουμε με απλό νερό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και μετά το φαγητό. Ένα χαμηλό επίπεδο PH,(που μπορεί να έχει ένα ποτό) επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν και απελευθερώνουν πτητικές ενώσεις θείου, οι οποίες μυρίζουν άσχημα.

4) Χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα.

Το πράσινο τσάι κρατάει την αναπνοή μας φρέσκια, επειδή έχει αντιβακτηριακές ενώσεις που καταπολεμούν τα βακτήρια στο στόμα μας. Δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, κόλιανδρο και άνηθο μπορούν να καλύψουν προσωρινά τις ανεπιθύμητες οσμές.

5) Τρώτε τροφές που μυρίζουν ωραία.

Υπάρχουν τροφές που κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει καλά. Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα στη βιταμίνη C, για παράδειγμα τα πεπόνια και τα εσπεριδοειδή (όπως τα πορτοκάλια) Άλλες τροφές είναι τα μήλα, τα καρότα και το σέλινο. Μπορούμε να φάμε κάποιο φρούτο ως επιδόρπιο μετά το γεύμα μας.

Το μυστικό

Μια εναλλακτική λύση είναι να ξεπλύνετε το στόμα με εκχύλισμα μαϊντανού, που θα το κάνετε ως εξής :
Βράζετε στην κατσαρόλα νερό (ένα ποτήρι). Ρίχνετε 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και λίγο κανέλα. Σουρώνετε το μίγμα και ξεπλένετε το στόμα σας με νερό. Επίσης ολοκληρώνετε το γεύμα σας με τσάι ή τσάι μέντας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε φρέσκια αναπνοή.

The post Πώς να απαλλαγείτε από την κακή αναπνοή; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα