Πόνος στη μέση; Σηκώστε βάρη!

Αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μέση τους κι επιλέγουν ως τρόπο άσκησης τα βάρη έχουν καλύτερα αποτελέσματα, όπως αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά.

Τα ευρήματα έδειξαν βελτίωση στον πόνο σε ποσοστό 60% σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα, μετά από 16 εβδομάδες γυμναστικής με βάρη και ασκήσεις αντίστασης.

Στην αντίπερα όχθη, όσοι επέλεξαν την αεροβική, όπως τζόκινγκ, διάδρομο ή ελλειπτικά μηχανήματα παρουσίασαν βελτίωση σε ποσοστό μόνο 12%. «Οποιαδήποτε δραστηριότητα καταπραΰνει τον πόνο είναι καλή, αλλά οι ασκήσεις αντίστασης σας βοηθούν να

ελέγχετε καλύτερα τον πόνο» αναφέρεται συγκεκριμένα σε δημοσίευση στο Journal of Strength and Conditioning Research.

Ποιες ασκήσεις να κάνετε

Αν είστε από αυτούς που επιλέγουν να προπονούνται νωρίς το πρωί επιλέξτε πιο χαλαρό πρόγραμμα με βάρη και αποφύγετε ασκήσεις που πιέζουν πολύ τη μέση όπως οι άρσεις θανάτου.Ασκήσεις Waiter carries (με δύο αλτήρες, με έναν αλτήρα).Farmer Carries (με δύο αλτήρες, με έναν αλτήρα, με μπάρες. Πρέπει να μένετε όσο πιο σταθεροί μπορείτε ,χωρίς να αφήνετε το σώμα να γέρνει.)Suitcase DeadliftTRX ασκήσεις: Το TRX είναι ένα όργανο γυμναστικής που θυμίζει αρκετά τους κρίκους που χρησιμοποιούν στην ενόργανη γυμναστική.

Το μυστικό

Η άσκηση θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, κάτω από συνθήκες ασφαλείας, και το πρόγραμμά της να εκπονηθεί μετά από συνεργασία του γυμναστή με ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

The post Πόνος στη μέση; Σηκώστε βάρη! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα