Μήπως ξυπνάτε με αυτά τα προβλήματα; Δείτε τις λύσεις!

Ο ύπνος είναι το καλύτερο καλλυντικό! Το δέρμα χρησιμοποιεί τις ώρες του ύπνου για να επανορθώσει τις φθορές της ημέρας. Μάλιστα καλός ύπνος σημαίνει καθαρό δέρμα.

Πρόβλημα: Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται συνήθως στην κληρονομικότητα, μπορεί όμως να δείχνουν ακόμη πιο σκούροι αν δεν κοιμάστε αρκετά. Για να τους καλύψετε, απλώστε μια λεπτή στρώση κρέμας ματιών όπως ένα primer. Μετά αναμείξτε μια σταγόνα concealer, δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμο από το δέρμα σας.

Πρόβλημα: Χλωμάδα ή κοκκινίδες

Ένα

ξενύχτι μπορεί να κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο χλωμό ή με κοκκινίλες. Ο ύπνος ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα σας. Αν ξυπνήσετε με ανομοιόμορφο χρώμα επιδερμίδας, φορέστε μια βάση. Σταθεροποιήστε τη με διάφανη πούδρα (ή πούδρα σε πράσινη απόχρωση για να ισορροπήσετε τις κοκκινίλες).

Πρόβλημα: Πρήξιμο και σακούλες κάτω από τα μάτια

Ξυπνάτε με πρησμένα μάτια; Ανασηκώστε το κεφάλι στο ύψος της καρδιάς με ένα δυο μαξιλάρια. Εξακολουθείτε να έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια; Βάλτε μια δροσερή κομπρέσα στην περιοχή για ένα δυο λεπτά το πρωί.
Απέφυγε το βράδυ να τρως αλμυρά τρόφιμα. Οι τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα το γνωστό πρήξιμο.

Πρόβλημα: Ξηρό δέρμα

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να φαίνεται χαλαρωτικό, είναι όμως πιο πιθανό να δείτε το δέρμα σας ξεραμένο και μεγάλους ορατούς πόρους στον καθρέφτη το επόμενο πρωί. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ και πιείτε πολύ νερό.

Το μυστικό

Τα ρετινοειδή –κρέμες με βιταμίνη Α- λειαίνουν τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε τα τη νύχτα επειδή. Η χρήση ρετινόλης στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μειώσει την αντοχή του δέρματος στο φως του ήλιου και να προκαλέσει ερυθρότητα και σημάδια στο δέρμα.

The post Μήπως ξυπνάτε με αυτά τα προβλήματα; Δείτε τις λύσεις! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα