Λεβαντόνερο ή αλλιώς ανθόνερο Λεβάντας- Χρήσεις και DIY συνταγές!

Τα ανθόνερα είναι ουσίες με αμέτρητες χρήσεις στην προσωπική φροντίδα αλλά και στο σπίτι! Αρωματίζουν, ενυδατώνουν, καταπραϋνουν, περιποιούνται και αναπλάθουν την επιδερμίδα!

Πάμε να δούμε ειδικά για το ανθόνερο Λεβάντας το οποίο αποτελεί εξαιρετικό τονωτικό της επιδερμίδας και έχει σπουδαίες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήστε σε περιπτώσεις ακμής, περιπτώσεις αποχρωματισμού της επιδερμίδας (κηλίδες, δυσχρωμίες) και σε περιπτώσεις που εμφανίζονται στίγματα και τοπικοί ερεθισμοί (σπυράκια, κοκκινίλες κτλ.).

Η Λεβάντα έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθιά

στους πόρους (χωρίς να τους φράζει) και να απελευθερώνει τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες – αντιμετωπίζοντας έτσι αποτελεσματικά τις ατέλειες του δέρματος. Το νερό λεβάντας εξισορροπεί το σμήγμα και δίνει λάμψη στην επιδερμίδα! Είναι αντισηπτικό, στυπτικό και πολύ δροσιστικό! Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας!

Η λεβάντα γνωστή από τον Μεσαίωνα ως το «φυτό που καταπολεμά τον πονοκέφαλο».

Και πάμε να δούμε μαζί, τις αμέτρητες χρήσεις του ανθόνερου Λεβάντας!

Το νερό λεβάντας μπορεί να αναμειχθεί σε οποιαδήποτε καλλυντική παρασκευή προσώπου ή σώματος ή φροντίδας μαλλιών.Μπορεί ακόμη να αναμειχθεί στο νερό της μπανιέρας για ένα ευεργετικό μπάνιο ομορφιάς και ηρεμίας.Χρησιμοποιείται επίσης και στο ξέπλυμα των μαλλιών.Μαλακώνει και θρέφει την τρίχα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματικό χώρου.Κατάλληλο για να φρεσκάρετε τα ρούχα για σιδέρωμα. Ψεκάστε τα ρούχα την ώρα που τα σιδερώνετε και θα αποκτήσουν φρεσκάδα και άρωμα.Ή μπορείτε να διαλύσετε λίγο λεβαντόνερο στον κάδο νερού στην ατμογεννήτρια του σίδερου σαs. Θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα κατά το σιδέρωμα!

Εφαρμόζεται συνήθως καθημερινά μετά το ντεμακιγιάζ προσώπου σε μάτια και πρόσωπο. Τονώνει και ηρεμεί ευχάριστα την επιδερμίδα. Ιδανικά μπορεί να αντικαταστήσει την χρήση της τονωτικής lotion. Ψεκάζετε στην επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού αφού τα έχετε καθαρίσει ενώ είναι ακόμη νωπά.Εφαρμόζεται επίσης ως κομπρέσα, ως καθαριστικό προσώπου ή ως after shave.Βοηθά στην καταπολέμηση της εμφάνισης ρυτίδων.Είναι δροσιστικό, καταπραΰνει τις κοκκινίλες, τα εγκαύματα ηλίου, τη φαγούρα και ηρεμεί τους ερεθισμούς.Απομακρύνει τις ψείρες! Πρόληψη για τις ψείρες: ψεκασμός κάθε πρωί στα μαλλιά και πίσω από τα αυτιά.

Ψεκάστε καθημερινά τα μαλλιά σας και ξεχάστε το φριζάρισμα!

Σπιτικές συνταγές με λεβαντόνερο!!!

Μάσκα προσώπου για καθαρισμό και λάμψη
Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές φυσικό άργιλο (πράσινο ή άσπρο)1-2 κουταλιές Λεβαντόνερο2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

*Αναμειγνύετε τα υλικά και φυλάτε το μείγμα στο ψυγείο. Το εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με, λεβαντόνερο, αιθέριο έλαιο λεβάντα και άργιλο
Αναμίξτε μια κουταλιά του γλ. σκόνη αργίλου (πράσινο ή άσπρο), μια κουτ. σουπ. ανθόνερο λεβάντας ή έλαιο βάσης (αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα) με τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Εφαρμόστε για λίγα λεπτά στο πρόσωπο, μέχρι να στεγνώσει και ξεβγάλτε με νερό.
Επαναλάβετε μέχρι τρεις φορές φορές την εβδομάδα.

Πλύση κατά της κακοσμίας τους στόματος
Φτιάξτε ένα μείγμα νερό και ανθόνερο λεβάντας μισό-μισό. Μπορείτε να κάνετε πλύσεις στόματος μετά από κάθε γεύμα.

Και Extra Tips για τον καθαρισμού του σπιτιού! Για να μοσχοβολάει ο τόπος Λεβάντα!

Στον κουβά του σφουγγαρίσματος, Αναμείξτε 1/8 του φλιτζανιού υγρό σαπούνι, 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι ανθόνερο λεβάντας. Aνακατεύετε όλα τα υλικά σε έναν κουβά, προσθέτετε νερό μέχρι να αφρίσει το μείγμα και σφουγγαρίζετε!

Για την ηλεκτρική σκούπα! Ανοίξτε την σκούπα και στο φίλτρο της βάλτε μέσα ένα πουγκάκι ποτισμένο με λεβαντόνερο. Όταν θέσετε σε λειτουργία την σκούπα, θα εκπλαγείτε από το πόσο όμορφα θα μυρίσει το σπίτι σας!

Για το air condition! Βγάλτε τα φίλτρα του air condition και ξεπλύνετέ τα. ψεκάστε πάνω τους λεβαντόνερο και θα απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από τον χώρο!

Βρείτε το πιο αρωματικό λεβαντόνερο στο πιο ενημερωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών καλλυντικών WWW.ORGANICBRANDS.GR

The post Λεβαντόνερο ή αλλιώς ανθόνερο Λεβάντας- Χρήσεις και DIY συνταγές! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
goaloo, ανθονερο λεβαντας χρησεις
Τυχαία Θέματα