Φεύγετε για τις πασχαλινές διακοπές;

Φροντίστε να κάνετε κάποια πράγματα ώστε το ταξίδι σας να είναι άνετο αλλά και οικολογικό!

Πακετάρετε σωστά
Για ν’ αποφύγετε την καθυστέρηση στο αεροδρόμιο, αποθηκεύστε τα φάρμακα στην αρχική τους συσκευασία (ώστε οι ελεγκτές να επιβεβαιώσουν τη συνταγή σας).

Χρησιμοποιήστε χάρτινες σακούλες
Βάλτε τα σνακ, όπως το τοστ, τους καρπούς και τα φρούτα σε χαρτοσακούλα. Είναι εύκολα και υγιεινά γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και την χαρτοσακούλα μπορείτε

εύκολα να την ανακυκλώσετε.

Κουνήστε τα πόδια σας
Με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύετε, φροντίστε να περπατάτε λίγο για 5-10 λεπτά κάθε δύο ώρες περίπου. Αυτό θα αποτρέψει την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, ένα θρόμβο που μπορεί να σχηματιστεί στα πόδια σε μακρές περιόδους ακινησίας. Αν δεν μπορείτε να σηκωθείτε, κουνήστε τα γόνατά σας πάνω κάτω και μετά κάντε κύκλους με τα πέλματά σας.

Μείνετε σταθεροί
Η ναυτία επέρχεται όταν ο εγκέφαλός σςα δέχεται αντικρουόμενα σήματα από τα μάτια («κινούμαστε!») και το εσωτερικού του αυτιού («κάθομαι ακίνητος!»). Για να κρατήσετε ήρεμο το στομάχι, περιορίστε την οπτική διέγερση. Αυτό σημαίνει όχι βιβλία ή iPad. Φορέστε τα γυαλιά ηλίου ή ξαπλώστε αν μπορείτε. Αν είστε επιρρεπείς στη ναυτία, πάρτε δραμαμίνη 30 με 60 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Οδηγήστε οικολογικά
Από τη θέση του οδηγού, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στο πεεριβάλλον, οδηγώντας οικολογικά. Η μείωση τη κατανάλωσης καυσίμου που προκύπτει από την οικολογική οδήγηση σημαίνει
μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, άρα κέρδος για το περιβάλλον και μείωση του κόστους καυσίμων, άρα οικονομία και κέρδος για τον οδηγό. Επιπλέον, με την οικολογική οδήγηση πετυχαίνετε μείωση της ηχορύπανσης, ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας, άνετη μεταφορά για τον οδηγό και τους επιβάτες και εξομοίωση του χρόνου ταξιδιού σε σύγκριση με το συνήθη τρόπο οδήγησης.

Ξεκουραστείτε χαλαρά
Το πρώτο βήμα για να κοιμηθείτεκαλά σε ένα άγνωστο μέρος είναι να ζητήσετε τα σωστά σύνεργα. Αν είστε σε ξενοδοχείο, ζητήστε δωμάτιο που δε βλέπει στο δρόμο και είναι μακριά από το ασανσέρ ή θορυβώδη μηχανήματα. Αν είστε σε κρουαζιερόπλοιο, αποφύγετε τις καμπίνες κάτω από το κατάστρωμα της πισίνας. Και ακολουθήστε τη συνήθη βραδινή ρουτίνα σας: μη βλέπετε τηλεόραση και μη χαζεύετε στο ίντερνετ αν δεν το κάνατε και στο σπίτι.

Το μυστικό

Επιστροφή στο χωριό; Αποφύγετε την μεταφορά περιττών φορτίων και χρήση σχαρών οροφής. Κάθε πρόσθετο εξάρτημα που τοποθετείτε στο όχημα (αεροτομές, σχάρες, μπαγκαζιέρες οροφής, πρόσθετες μεγάλες κεραίες κλπ.) προκαλεί αύξηση της αεροδυναμικής αντίστασης και συνεπώς αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα