Έτσι θα προστατεύσετε φυσικά τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Τα μαλλιά, απαιτούν την ίδια περιποίηση, φροντίδα και προστασία από τον ήλιο, όπως και η επιδερμίδα.

Σκεφτείτε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο, βουτάνε στο θαλασσινό αλάτι, τα πιάνουμε συχνά πάνω ή σε braids και τα ταλαιπωρούμε.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ σας για την παραλία ένα προστατευτικό λαδάκι μαλλιών!

Θωρακίστε τα μαλλιά σας φτιάχνοντας το δικό σας μοναδικό αντιηλιακό έλαιο που θα προστατέψει τα μαλλιά σας από τη ψαλίδα, το σπάσιμο,

το ξεθώριασμα του χρώματος αλλά και την λεία υφή της τρίχας σας.

Τι θα χρειαστείτε:
– 30ml έλαιο καρότου (εχει υπολογιστεί οτί έχει SPF γύρω στο 25-30 )
– 10ml έλαιο καρύδας (έχει φυσικό αντηλιακό δείκτη 4-5)
– 15ml έλαιο jojoba (έχει φυσικό αντηλιακό δείκτη 5)
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
– 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι και τα ανακινείς μέχρι να ομογενοποιηθεί το έλαιο. Έτοιμο!!!!

Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη, είναι πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτινών σε συνδυασμό με έλαιο jojoba και το καροτέλαιο.


Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κυρίως σε προβιταμίνη Α που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (που βοηθάει στην παραγωγή κυττάρων). Προστατεύει τα μαλλιά αναζωογονώντας την τρίχα σε βάθος.

Το έλαιο Jojoba είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε). Είναι από τα καλύτερα έλαια βάσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 5 που το καθιστά ιδανικό για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι. Όταν χρησιμοποείται σε συνδυασμό με άλλα έλαια τα βοηθάει να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής τους.

Πριν ξεκινήσεις για την παραλία, ψέκασε καλά τα μαλλιά σου και αν μπορείς φόρεσε ένα κομψό μαντήλι για να τυλίξεις το κεφάλι σου. Κατά τη διάρκεια έκθεσης σου στην παραλία ή τον ήλιο επανέλαβε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες.

Τις πρώτες ύλες για να φτιάξεις το έλαιο μαλλιών μπορείς να τις προμηθευτείς από το αγαπημένο μας ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών καλλυντικών WWW.ORGANICBRANDS.GR . Έλαια βάσης φυσικά και αγνά και οργανικά αιθέρια έλαια, χωρίς προσθήκη αρωμάτων ή χημικών ουσιών.

Εάν πάλι δεν είσαι και πολύ των DIY tips και θέλεις μία εύκολη λύση, ανακάλυψε βιολογικά έλαια μαλλιών με πολύτιμες ιδιότητες και πολύ αγνά συστατικά ΕΔΩ! Σίγουρα θα βρεις το κατάλληλο για σένα και τον τύπο μαλλιών σου.

The post Έτσι θα προστατεύσετε φυσικά τα μαλλιά σας από τον ήλιο appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα