Επικίνδυνα βρόμικες είναι οι κουζίνες των γραφείων

Επικίνδυνα βρόμικες είναι οι κουζίνες των γραφείων όπου οι εργαζόμενοι συνηθίζουν να ετοιμάζουν καφέ, σαλάτες ή να ζεσταίνουν τα φαγητά τους σε φούρνους μικροκυμάτων.

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το 50% των επιφανειών εργασίας στις κουζίνες είναι μολυσμένες με υψηλά επίπεδα κολοβακτηριδίων – το είδος των βακτηριδίων που εντοπίζονται και στα κόπρανα και τα οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσουν γαστρεντερικές λοιμώξεις.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από μεγάλη βρετανική εταιρία καθαριότητας –

την Initial Washroom Hygiene – οι επιφάνειες που στραγγίζουν τα πιάτα είχαν τέσσερις φορές υψηλότερα από τα ασφαλή επίπεδα κολοβακτηριδίων.

Οι πληθυσμοί των βακτηρίων ήταν υψηλοί στο ένα τρίτο των λαβών των ψυγείων, ενώ υψηλά επίπεδα κολοβακτηριδίων ανιχνεύτηκαν και στα κουμπιά και τις λαβές των φούρνων μικροκυμάτων.
Συνολικά διαπιστώθηκε ότι το 75% των επιφανειών εργασίας στις κουζίνες των γραφείων είχαν πιο πολλά βακτήρια από ένα καλάθι απορριμμάτων.

Για την διεξαγωγή της έρευνας ελήφθησαν 280 δείγματα από 70 συσκευές κουζίνας σε οχτώ γραφεία.

Παρά το «πάρτι» μικροβίων στις συσκευές κουζίνας, οι ειδικοί εξηγούν ότι με μερικά απλά μέτρα όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, αλλά και των επιφανειών εργασίας, το καθάρισμα των επιφανειών και την διαθεσιμότητα χαρτιού κουζίνας, υγρού για τα πιάτα και απολυμαντικού, οι πληθυσμοί των μικροβίων θα μειωθούν και μαζί με αυτούς και ο κίνδυνος της εξάπλωσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα