Εγκυμοσύνη: Είσαι σίγουρη ότι τρέφεσαι σωστά ή μήπως πρέπει να αλλάξεις τις διατροφικές συνήθειές σου;

Έχεις ακούσει το “τρώω για δύο”; Όχι μόνο το έχεις ακούσει, αλλά το λες κιόλας; Αν διανύεις τώρα αυτή την εκπληκτική περίοδο της ζωής σου, που ετοιμάζεσαι να καλωσορίσεις το μωρό σου, τότε είναι πολύ πιθανό να βιώνεις και αυτή ακριβώς την κατάσταση.

Διότι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα… γευθείς πολλές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειές σου, αλλά και στις ανάγκες που θα παρουσιάσει ο οργανισμός σου προκειμένου να αντεπεξέλθει στην “ενδιαφέρουσα” φάση στην οποία βρίσκεται!

Σύμφωνα με έρευνες, όσο καλύτερη, ολοκληρωμένη, ισορροπημένη και γεμάτη είναι η διατροφή μιας γυναίκας κατά τη

διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο πιο πολύ μειώνονται οι κίνδυνοι που μπορεί να διατρέξει το έμβρυο και μετέπειτα το βρέφος. Η εγκυμοσύνη είναι η περίοδος που “χτίζεται” το μωρό και για να είναι υγιές το… χτίσιμο, η μητέρα χρειάζεται την απαραίτητη ενέργεια για να το κάνει επιτυχώς. Αυτό σημαίνει ότι έχει ανάγκη από όλα τα διατροφικά στοιχεία, αλλά και το σωστό συνδυασμό τους, ώστε να είναι δυνατή και να μεταφέρει την κατάλληλη ενέργεια και στο μωρό της!

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η εγκυμοσύνη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις… δίαιτα, όπως μπορεί να την έχεις στο μυαλό σου. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει η διατροφή σου να περιλαμβάνει τα πάντα και σε καθορισμένες ποσότητες για να είσαι τόσο εσύ, όσο και το μωρό σου σε καλή κατάσταση και να μην διακινδυνεύσεις την υγεία σας! Ακόμη και αν τα κιλά σου πριν την εγκυμοσύνη ήταν αυξημένα ή μειωμένα σε σχέση με το φυσιολογικό, οι θερμιδικές αυξομειώσεις που θα κάνεις αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι ανάλογες και κατάλληλες για τις ανάγκες του μωρού.

Αν, λοιπόν, θέλεις να μάθεις για ποιους λόγους και πώς θα χρειαστεί να αλλάξει η διατροφή σου όσο “ετοιμάζεις” το μικρό σου να έρθει στον κόσμο, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Η λειτουργία του οργανισμού αλλάζει
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μητέρα έχει ανάγκη από περισσότερα θρεπτικά συστατικά και πιο ισορροπημένη διατροφή που να της προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια.

Η επιθυμία για συγκεκριμένες τροφές αλλάζει
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεις τρόπο να ταιριάξεις την όρεξή σου για συγκεκριμένες τροφές, με τα αντίστοιχα συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου.

Οι ποσότητες φαγητού αλλάζουν
Το πιο πιθανό είναι πως λόγω της εγκυμοσύνης, η όρεξή σου θα σου λέει ότι χρειάζεσαι ελαφρύτερα, μικρότερα και συχνότερα γεύματα. Και αυτό θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις στομαχικές διαταραχές ή καούρες.

Οι θερμιδικές ανάγκες αλλάζουν
Όσο προσεγμένη και αν είναι η διατροφή σου, εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως θα πρέπει να αυξηθεί η πρόσληψη θερμίδων, ώστε να είναι αρκετές για εσένα, αλλά και για το μωρό σου!

Οι ανάγκες για συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία αλλάζει
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το γυναικείο σώμα έχει ανάγκη από πρωτεΐνες, βιταμίνες, λιπαρά, σίδηρο, υδατάνθρακες και φυσικά νερό! Επομένως, οι τροφές θα πρέπει να εξασφαλίζουν την πρόσληψή τους.

The post Εγκυμοσύνη: Είσαι σίγουρη ότι τρέφεσαι σωστά ή μήπως πρέπει να αλλάξεις τις διατροφικές συνήθειές σου; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα