Εύκολη συνταγή: Πικάντικα μπιφτεκάκια κοτόπουλου

Χρειάζονται 10 λεπτά για να ετοιμαστούν και περίπου 20 λεπτά να ψηθούν. Εύκολη και πικάντικη συνταγή που μπορείτε να συνοδέψετε με κινόα, ρύζι καστανό ή ακόμη και με πίτα ολικής άλεσης, σαλάτα και γιαούρτι.

Θα χρειαστείτε:
500 γρ. κιμά κοτόπουλου (από φιλέτο κοτόπουλου)
7-8 αλεσμένες φρυγανιές σικάλεως
1 ποτήρι ψιλοκομμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος μαϊντανός
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γάλα φρέσκο ελαφρύ
1 αυγο
1

κ.σ baking powder
1 κ.γ αλάτι

Μπαχαρικά
1/2 κ.γ μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ κόκκινο πιπέρι ή τσίλι
1 κ.γ κάρυ σε σκόνη
1 κ/γ πάπρικα
1/2 κ.γ κύμινο

Οδηγίες
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν συνεχίζει να κολλάει προσθέστε επιπλέον αλεσμένη φρυγανιά, ή λίγο αλεύρι ολικής άλεσης.

Πλάστε μικρά μπιφτεκάκια και τοποθετείστε τα πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Προσοχή να μην τα τοποθετήσετε πολύ κοντά το ένα από το άλλο καθώς θα “φουσκώσουν” στο ψήσιμο.

Ψήστε τα στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 20-23 λεπτά περίπου. Στο μισό χρόνο μπορείτε να τα γυρίσετε μέσα στο φούρνο καθώς ψήνονται. Προσοχή να μην τα παραψήσετε! Αφήστε τα ζουμερά και μαλακά!

Το μυστικό

Μπορείτε αντί για φρυγανιά σίκαλης αλεσμένη, να βάλετε βρώμη αλεσμένη, αλεύρι ολικής άλεσης ή ακόμη και μπαγιάτικο ψωμί καλά αλεσμένο. Επιπλέον μην φοβηθείτε ακόμη και να τα τοποθετήσετε ψημένα στον καταψύκτη και να τα καταναλώνετε κατά τη διάρκεια την εβδομάδας ξεπαγώνοντας μερικά κάθε φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα