Εύκολη συνταγή για κρέπες με ζεστά φρούτα

Οι κρέπες προέρχονται από τη Βρετάνη, μια περιοχή βορειοδυτικά της Γαλλίας. Τότε δεν τις γέμιζαν, τις έτρωγαν κυρίως σαν ψωμί. Στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, αρχίζουν να τις γεμίζουν με γλυκές κυρίως λιχουδιές, μετατρέποντάς τις σε ένα φίνο επιδόρπιο.

Υλικά (για περίπου 8 κρέπες)

• 2½ φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 αυγά
• 2 κου­ταλιές βού­­τυρο (και λίγο για το τηγάνι)
• 1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1

κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)

Για τη γέμιση

2 μήλα, 2 αχλάδια
λίγη ζάχαρη και ζάχαρη άχνη
μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός. Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.

Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.

Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.

Μόλις το μείγμα πήξει και στε­ρεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Σοτάρετε λίγες φέτες από μήλα ή αχλάδια με λίγη ζάχαρη και μπρά­ντι ή λικέρ, προσθέτετε κανέλα και γεμίζετε την κρέπα με τα ζεστά φρούτα. Μπορείτε να τη σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Το μυστικό

Για να γεμίσετε τις κρέπες, βάζετε τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο τους, διπλώνετε πρώτα τη μία πλευρά πάνω από τη γέμιση και έπειτα την άλλη, ώστε να σκεπάσετε εντελώς τη γέμιση. Μπορείτε, όμως, να τις διπλώσετε και με άλλους τρόπους, δημιουργώντας διάφορα σχήματα (π.χ. φακελάκια, κυλίνδρους, τρίγωνα, πουγκιά).

The post Εύκολη συνταγή για κρέπες με ζεστά φρούτα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα