Έχουν οι αντιγηραντικές κρέμες αποτελέσματα λίφτινγκ προσώπου; Ποια συστατικά να αναζητήσετε.

Έρευνες των ειδικών της Mayo Clinic βρήκε ότι ένα κουτάκι ενυδατικής ή αντιγηραντικής κρέμας δεν έχει τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ προσώπου. Κάποιες κρέμες έχουν αποτελέσματα, τα οποία εξαρτώνται από τα δραστικά συστατικά που περιέχουν, αλλά και τη περιεκτικότητά τους. Δείτε ποια είναι αυτά.

Ποια συστατικά να αναζητήσετε

Τα βασικότερα δραστικά συστατικά που περιέχονται και έχει αποδειχθεί πως λειαίνουν τις ρυτίδες είναι:

Ρετινόλη: πρόκειται για συστατικό της βιταμίνης Α. Αποτελεί το πιο συχνό αντιοξειδωτικό που περιέχουν οι κρέμες. Τα αντιοξειδωτικά

είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια οξυγόνου τα οποία διασπούν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν τις ρυτίδες. Πάντως, το εγκεκριμένο παράγωγο της βιταμίνης Α για την αντιμετώπιση των ρυτίδων από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) είναι η τρετινοΐνη, η οποία διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και έχει κάποιους περιορισμούς στην εφαρμογή (απαγορεύεται λ.χ. στις εγκύους).

Συνένζυμο Q10: πρόκειται για ένα θρεπτικό συστατικό που ρυθμίζει την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Κάποιες μελέτες έχουν καταδείξει μείωση των λεπτών ρυτίδων που σχηματίζονται γύρω από το μάτι. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή της εν λόγω ουσία πριν από την έκθεση στον ήλιο έχει προστατευτική δράση έναντι της ακτινοβολίας.

Πεπτίδια χαλκού: ο χαλκός ως στοιχείο υπάρχει σε όλα τα κύτταρα. Στις κρέμες προσώπου βρίσκεται σε συνδυασμό με μικρά τμήματα πρωτεϊνών που ονομάζονται πεπτίδια και χρησιμοποιούνται κυρίως για την επούλωση τραυμάτων. Επιπλέον, μιμείται την παραγωγή κολλαγόνου και ίσως έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Κινετίνη: είναι αυξητικός παράγοντας φυτών. Μπορεί να συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων και προάγει την ομοιογενή χροιά του δέρματος προκαλώντας ελάχιστο ερεθισμό. Δεν είναι γνωστός ο τρόπος δράσης της. Είναι πιθανόν να δρα κατά των ρυτίδων διότι βοηθά το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία του, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και πιθανόν να αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.

Αποστάγματα τσαγιού: το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν ουσίες με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στις κρέμες κατά των ρυτίδων χρησιμοποιούνται συχνότερα αποστάγματα πράσινου τσαγιού.

Το μυστικό

Το πιο βασικό είναι η προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Έτσι, συνιστάται η χρήση αντηλιακών προϊόντων με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα, ακόμα και όταν είναι χειμώνας και δεν υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόντα που έχουν δείκτη προστασία πάνω από 15.

The post Έχουν οι αντιγηραντικές κρέμες αποτελέσματα λίφτινγκ προσώπου; Ποια συστατικά να αναζητήσετε. appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα