“Δι Eleusis” Wellness & Arts Festival

Το πρώτο φεστιβάλ ”Δι Eleusis” είναι μια τριήμερη διεθνής συνάντηση ευεξίας και τέχνης. Θα διαρκέσει από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στην Ελευσίνα, την πόλη που επιλέχθηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η τέχνη και ο πολιτισμός θα λειτουργήσουν ως μέσα με τα οποία ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του τόσο με το περιβάλλον που ζει και δημιουργεί, όσο και με τον ίδιο του τον εαυτό. Στην Ελευσίνα ο πολιτισμός γίνεται τρόπος ζωής,

μέσα από την αναβάθμιση σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Πολιτισμικά γεγονότα και δρώμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το χρώμα και το στίγμα τους στην πορεία προς το 2021, όπου η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπά στην Ελευσίνα.

Στόχος του φεστιβάλ ”Δι Eleusis” είναι να παρουσιάσει τις θεραπευτικές μεθόδους από διαφορετικές κουλτούρες, να αναδείξει τη σημασία των εναλλακτικών θεραπειών και την αρωγή τους για καλύτερη υγεία και ποιοτικό τρόπο ζωής. Να προβάλει τη σύνδεση της σύγχρονης τέχνης με το παρελθόν της Ελευσίνας. Τη θετική επενέργεια της τεχνολογίας στο περιβάλλον και την οικολογία.
Το φεστιβάλ ”Δι Eleusis” επενδύει συνειδητά στον Πολιτισμό, ο οποίος συνδέεται με ό,τι προάγει την ψυχική ανάταση, την πνευματική αναζήτηση και κάθε είδους δημιουργικό προβληματισμό. Πάνω απ’ όλα το περιεχόμενο του δεν διαιρεί ενισχύοντας εσωστρεφείς διαδικασίες, αντίθετα συνθέτει μέσα από τις συνέργειες διαφορετικών προσεγγίσεων. Αντιμετωπίζει τον σύγχρονο άνθρωπο ως μια ολοκληρωμένη οντότητα και προτείνει τρόπους και εργαλεία ίασης.

Ο χώρος φιλοξενίας είναι το Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας, χώρος τέλεσης του φεστιβάλ Αισχυλείων, ο οποίος κερδίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον μέσα από την προβολή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο στον ελληνικό αλλά και τον διεθνή χώρο, γίνεται πόλος έλξης καινοτόμων πρωτοβουλιών και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 50 δράσεις, σε διαφορετικά κτίρια και ανοικτούς χώρους του Παλαιού Ελαιουργείου:

Εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής, της αρχαιολογίας, καθηγητές φιλοσοφίας, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι, μουσικολόγοι, θεραπευτές και καλλιτέχνες.

Workshops Pilates, Kundalini Yoga, Ρέικι, Thai Chi Chuan, Χοροθεραπεία, Shiatsu, Μουσικοθεραπεία, Pranic Healing Light τα οποία θα έχουν διάρκεια 45’ και θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του event και θα εναλλάσσονται κάθε μία ώρα

Παραστάσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο θέατρο του Ελαιουργείου:

Η χορογράφος και εικαστικός Αιμλία Μπουρίτη θα παρουσιάσει στο Ελαιουργείο ένα βιωματικό συμμετοχικό δρώμενο (site specific performance), με τίτλο «Cibus». H performance Cibus ξεδιπλώνει τη σχέση του σώματος με την ενέργεια του χώρου του Ελαιουργείου. Το σώμα καλείται να ενσαρκώσει τις δυνάμεις ενός μεταφυσικού στοιχείου και να τις καταθέσει ως σωματική φόρμα αλλά και ως πνευματική αναζήτηση. Πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι που οι θεατές μοιράζονται την εμπειρία της μεταμόρφωσης.

Το Εργαστήρι της Τέχνης των Γκονγκ Gong Love ArtLab θα δώσει μία μουσικοθεραπευτική παράσταση με τίτλο «Eleusis Β – Δευτέρα Παρουσία». Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης, της μουσικής θεραπείας με γκονγκ, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητή. Το γκονγκ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που με τις δονήσεις και τη μουσική του επιδρά άμεσα στο σώμα, στα συναισθήματα, το νου και την αντίληψη.

Το μουσικό συγκρότημα Jusu Foli θα δώσει μια παράσταση με αφρικανικά κρουστά (lab & team of african percussions). Το συγκρότημα απαρτίζεται από Σενεγαλέζους και Έλληνες καλλιτέχνες.

Η σχολή «Πηγή του Νεαρού Δάσους» Κορίνθου, θα παρουσιάσει μια παράσταση – οδοιπορικό στην παράδοση και την ιστορία του ναού Σαολίν και των ασκητών του. Ο δάσκαλος της Σχολής Σι Γιάν Σαν, Χρήστος Παναγόπουλος, με τρία διαφορετικά εργαστήρια και μία παρουσίαση, θα μοιραστεί τη γνώση του με τους επισκέπτες και θα προσφέρει πληροφορίες που αφορούν το Σαολίν Κουνγκ Φου και το μονοπάτι που διανύει εδώ και 10 χρόνια με τα ταξίδια του στην «πηγή» του, την Κίνα.

Παράπλευρες εκδηλώσεις
Από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Dogs’ Voice, θα γίνει ενημέρωση για την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικίδιων. Η Dogs’ Voice, έχει ως στόχο να αναδείξει το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται ενεργά σε όλη την Ελλάδα, να προσελκύσει οργανωμένα και αξιόπιστα εθελοντές και οικονομική ενίσχυση για τις δράσεις τους. και το κυριότερο να αποτελέσει την ψηφιακή πλατφόρμα αποτελεσματικής προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες.

Ο οργανισμός «Πανγαία», θα παρουσιάσει το όραμα του Venus Project, του οργανισμού που προτείνει ένα εφικτό πλάνο κοινωνικής αλλαγής προς έναν καινούργιο βιώσιμο παγκόσμιο πολιτισμό. Περιγράφει την εναλλακτική λύση για μια κοινωνία, στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πλέον απλές διακηρύξεις επί χάρτου, αλλά τρόπος ζωής.

Ξεναγήσεις, δημιουργικά εργαστήρια και γίογκα ειδικά για τους μικρους μας φίλους.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα λειτουργήσει η έκθεση τέχνης ‘’Δάειρα’’. Δάειρα η θεά που λάτρευαν στην Ελευσίνα και σχετιζόταν με τα μυστήρια. Η ‘’γιγνώσκουσα’’ αυτή που γνωρίζει και διδάσκει. Γιατί η τέχνη και γνωρίζει και διδάσκει.

Σε διαφορετικό κτιριακό συγκρότημα θα υπάρχουν περίπτερα με προϊόντα ευεξίας, υγιεινής διατροφής, έργα τέχνης, αξεσουάρ, κ.ά.
Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργεί καφέ και εστιατόριο με ελαφρά υγιεινά γεύματα και ροφήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

The post “Δι Eleusis” Wellness & Arts Festival appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα