Αυξήστε το στήθος σας χωρίς σιλικόνη!

Πολλές γυναίκες εύχονται, αυτό που τις έδωσε η φύση στα πόδια και στην κοιλιά να το είχαν στο στήθος ή στους γλουτούς.

Αυτό είναι σήμερα εφικτό χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας και είναι πλέον καθημερινή πρακτική της μοντέρνας λιπογλυπτικής. Ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου (www.drpapaioannou.gr) μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο παρελθόν έχουμε ξανακούσει για τη μεταφορά λίπους. Τι έχει αλλάξει;
«Τα τελευταία 20 χρόνια έχει μελετηθεί πολύ η τεχνική της λιπομεταφοράς, δηλαδή της συλλογής λίπους από ένα σημείο και η έγχυσή του σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, ωστόσο το πρόβλημα που υπήρχε ήταν η ποσότητα του λίπους η οποία ήταν μικρή και ο βαθμός απώλειάς του, που έφτανε το 50%. Τα προβλήματα αυτά λύθηκαν με την επαναστατική μέθοδο λιποαναρρόφησης Bodyjet Aquashape, η οποία επιτρέπει πλέον να γίνεται λήψη μεγάλης ποσότητας λίπους και μεταφοράς του με απώλεια μικρότερη του 20%. Αυτό άνοιξε πολλές καινούριες δυνατότητες και έκανε τα αποτελέσματα πολύ πιο ρεαλιστικά.»

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος αυξητικής στήθους με λίπος;
«Καταρχάς μιλάμε για την πλέον ατραυματική μέθοδο τόσο λιποαναρρόφησης, όσο και αυξητικής στήθους, χωρίς τομές και χωρίς πόνο ή μελανιές. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα και με τοπική αναισθησία, χωρίς νάρκωση και δεν είναι καθόλου επιβαρυντική για τον οργανισμό. Τα ποσοστά επιπλοκών είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες μεθόδους αυξητική στήθους, ενώ οι μακρόχρονες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μετά από πολλά χρόνια.»

Αρκεί να εφαρμοστεί η μέθοδος μια φορά ή χρειάζεται επαναλήψεις;
«Για να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους κατά ένα νούμερο αρκεί μια φορά. Εάν υπάρχει επιθυμία για πολύ μεγαλύτερη αύξηση, χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας μετά από 6 μήνες.»

Το λίπος δηλαδή δε χάνεται μετά από κάποια χρόνια;
«Η απώλεια του λίπους συμβαίνει στις πρώτες 2 εβδομάδες και συνήθως είναι της τάξης του 10-20%. Στη συνέχεια το λίπος μένει στη θέση του και αυξομειώνεται ανάλογα με το συνολικό σωματικό βάρος.»

Υπάρχουν γυναίκες που ήδη έχουν υποβληθεί σε αυτή την τεχνική;
«Δύο στις τρείς γυναίκες προτιμούν την αυξητική στήθους με λίπος όταν τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν. Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός περιστατικών και η τάση είναι ανοδική.»

Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους με λίπος είναι ικανοποιητικά;
«Εφόσον η μέθοδος εφαρμοστεί σωστά και στις κατάλληλες γυναίκες, τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Με το λίπος γεμίζει το στήθος στο σημείο ακριβώς όπου υπάρχει η απώλεια όγκου, δηλαδή συνήθως στον πάνω πόλο και στο ντεκολτέ. Έτσι πέρα από την αύξηση επιτυγχάνεται μια διόρθωση του σχήματος του στήθους, προσφέροντας πάνω από όλα ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.»

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την προσθετική στήθους με σιλικόνη;
«Το πιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει σιλικόνη, δηλαδή ξένο σώμα. Αυτό και μειώνει το συνολικό κόστος της επέμβασης, αλλά επίσης σημαίνει ότι στο μέλλον δε θα χρειαστεί αλλαγή ενθεμάτων, αφαίρεση κάψας ή άλλη διορθωτική επέμβαση. Στην αύξηση στήθους με λίπος η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη και δε χρειάζεται μακρόχρονος περιορισμός όσον αφορά τη γυμναστική και το στηθόδεσμο. Επίσης δεν υπάρχουν τομές, ο πόνος είναι μηδενικός και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πολύ πιο γρήγορη.»

Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι έχει γίνει χειρουργείο στο στήθος;
«Μετά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, είναι σχεδόν αδύνατο να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση στο στήθος. Τόσο στην εικόνα, όσο και στην ψηλάφηση είναι απόλυτα φυσικό. Επίσης επειδή η αύξηση γίνεται πολύ φυσικά, το σουτιέν θα γεμίζει καλύτερα και θα υπάρχει πολύ πιο πλούσιο ντεκολτέ, ωστόσο κανείς δε θα μπορεί να πει «…αυτή πρέπει να έχει κάνει πλαστική στήθους.»

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα