Tips, οδηγίες & προϊόντα για να περιποιηθείς σωστά τo Tattoo σου!

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που βλέπεις το σχέδιο που πάντα επιθυμούσες, «κεντημένο» πάνω στο σώμα σου.
Για 15 περίπου μέρες, το καινούριο σου τατουάζ χρειάζεται προσοχή, προστασία και ιδιαίτερη φροντίδα.
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να μπορείς να το απολαύσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

· Μην αφαιρείς τη μεμβράνη
Όταν οι tattoo artists τελειώνουν τη δουλειά τους, συνήθως καλύπτουν την επιφάνεια του τατουάζ με μια μεμβράνη την οποία μας συμβουλεύουν να διατηρήσουμε για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες. Η μεμβράνη αυτή

είναι απαραίτητη, γιατί τις πρώτες μέρες το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή – μια περιοχή ευαίσθητη κι ευάλωτη σε κάθε είδους μόλυνση. Η μεμβράνη, λοιπόν, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει πάνω στο σχέδιο για κάποιες ώρες. Απ’ τη στιγμή, πάντως, που θα αφαιρεθεί, δεν πρέπει να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Αν θέλεις να ξανακαλύψεις το νωπό σχέδιο, κάντο με μια καινούρια, καθαρή μεμβράνη.

· Το συχνό πλύσιμο είναι απαραίτητο
Το πλύσιμο των χεριών είναι υποχρεωτικό πριν από κάθε επαφή με ένα καινούριο τατουάζ. Χρησιμοποίησε το Eco Cosmetics Tattoo Shower Gel για να περιορίσεις τις πιθανότητες μόλυνσης και στη συνέχεια πλύνε προσεκτικά το τατουάζ με χλιαρό νερό και σκούπισέ το με μια καθαρή στεγνή πετσέτα. Είναι σημαντικό να μην ξύσεις ή ερεθίσεις την πληγή. Ακούμπα απλώς την πετσέτα πάνω στην επιφάνεια του τατουάζ και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις. Για την πρώτη εβδομάδα, τουλάχιστον, καλό είναι να πλένεις του τατουάζ 3 με 5 φορές την ημέρα.

· Χρησιμοποίησε κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης
Η ενυδάτωση είναι καθοριστική για την εξέλιξη κάθε «φρέσκου» τατουάζ, αφού εκτός από την ανακούφιση που προσφέρει στο ερεθισμένο δέρμα, συμβάλλει αποφασιστικά και στην επούλωση της πληγής. Η ενυδατική κρέμα θα πρέπει να απλώνεται πάνω στο tattoo όσο πιο συχνά γίνεται μες στη μέρα και κάθε μέρα, μέχρι την ολική επούλωση της πληγής (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, αυτή θα επέλθει έπειτα από 15 ή 20 μέρες). Σου συστήνουμε την εξειδικευμένη Eco Cosmetics Tattoo Body Lotion με αντηλιακό δείκτη προστασίας SPF10 – η οποία προστατεύει τόσο το ερεθισμένο δέρμα αλλά και τα χρώματα του τατουάζ.

· Μακριά από ήλιο και θάλασσα
Ο ήλιος, η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι ορκισμένοι εχθροί κάθε φρεσκοχτυπημένου tattoo. Για τουλάχιστον τις πρώτες 20 μέρες θα πρέπει να τα αποφύγεις πάση θυσία. Μετά το διάστημα των 20 ημερών είναι απαραίτητο να καλύπτεις το τατουάζ σου με αντηλιακή λοσιόν! Δοκίμασε την Eco Cosmetics Tattoo Sun Lotion SPF 30.

· Μην το ξύνεις και μην αφαιρείς τα κομμάτια που ξεφλουδίζουν
Κατά πάσα πιθανότητα, μετά τη δεύτερη – τρίτη μερα κι ενώ το τατουάζ είναι ακόμα φρέσκο, θα σου προκαλέσει έντονη φαγούρα. Μην το ξύσεις γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να το καταστρέψεις. Αν η φαγούρα δεν υποχωρεί και πρέπει κάπως να ανακουφιστείς, βάλε λίγη ποσότητα Eco Cosmetics Tattoo Body Lotion με αντηλιακό δείκτη προστασίας SPF10 και θα ανακουφιστείς άμεσα. Όταν το νέο τατουάζ αρχίζει να επουλώνεται, υπάρχουν σημεία του που ξεφλουδίζουν. Μην κάνεις το λάθος να τα αφαιρέσεις με το χέρι. Άστα να πέσουν μόνα τους, στην ώρα τους, αλλιώς κινδυνεύεις να φθείρεις ή και να χαλάσεις το σχέδιο.

Μόλις επουλωθεί η πληγή τελειώνει αυτή η ρουτίνα αλλά ξεκινάει η μακροχρόνια για την σωστή διατήρηση.

Με τα παρακάτω βήματα θα φροντίσεις το τατουάζ σου ώστε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Απέφυγε τον ήλιο: Οι ακτίνες UVA και UVB μειώνουν το χρόνο ζωής της μελάνης. Κάλυψέ το ή χρησιμοποίησε αντηλιακό όσο συχνά χρειάζεται.Όχι σε solarium: εκτός του ότι η UV ακτινοβολία του καταστρέφει του tattoo σου, έρευνες έδειξαν ότι κάθε επίσκεψη αυξάνει κατά 5% την πιθανίτητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.Προστάτεψέ το από τον ιδρώτα: τα συστατικά του ιδρώτα θαμπώνουν τα χρώματα του tattoo. Μη μένεις με ιδρωμένα ρούχα και στέγνωνε το τατουάζ σου τακτικά.Κράτα το δέρμα ενυδατωμένο: πίνε αρκετό νερό και συνέχισε να φροντίζεις την περιοχή του tattoo με την Eco Cosmetics Tattoo Body Lotion με αντηλιακό δείκτη προστασίας SPF10.Πρόσεχε για ερεθισμούς: Κάθε ερεθισμός στη περιοχή του tattoo προκαλεί φλεγμονή στο δέρμα που το καταστρέφει. Τα φαγοκύτταρα που συμμετέχουν στη φλεγμονή καταστρέφουν τα μόρια της μελάνης.Επισκέψου όσο το δυνατόν συντομότερα δερματολόγο.Πρόσεχε για αλλαγές: νέες ελιές ή άλλες δερματικές βλάβες μέσα στο τατουάζ πρέπει να ελεγχθούν επειγόντως από δερματολόγο. Συχνά παραβλέπονται συσπλαστικοί σπίλοι και μορφές καρκίνου του δέρματος καθώς κρύβονται από το ίδιο το τατουάζ.

Τα εξειδικευμένα βιολογικά προϊόντα περιποίησης των tattoo σου της Eco Cosmetics θα τα βρεις με ένα κλικ ΕΔΩ!

Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 2310-220722

ΔΩΡΕΑΝ Έξοδα Αποστολής και Αντικαταβολής για Όλη την Ελλάδα!!!

Organicbrands on Facebook
Organicbrands on Instagram

The post Tips, οδηγίες & προϊόντα για να περιποιηθείς σωστά τo Tattoo σου! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα