7 tips για να φροντίσετε τα χείλη σας τον χειμώνα

Φροντίστε τα χείλη σας τον χειμώνα και διατηρήστε τα απαλά και ενυδατωμένα με αυτά τα 7 tips.

Εκτεθειμένη στο κρύο, τον αέρα και το φως του ήλιου, η ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών αντιδρά με ερεθισμούς. Η επιδερμίδα των χειλιών είναι πολύ λεπτή, πιο ευαίσθητη, δεν διαθέτει λιπίδια, ούτε αδρενοτοποιούς αδένες και καθόλου τριχοφυία που μπορεί να τα προστατεύσει από το κρύο, έχει λιγότερα μελανοκύτταρα από τα υπόλοιπα σημεία του σώματος κι είναι εκτεθειμένα καθημερινά

σε διάφορους επιθετικούς παράγοντες. Έτσι, τα χείλη αφυδατώνονται, ξεφλουδίζουν και ξηραίνονται τον χειμώνα. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τα χείλη ξηραίνονται, όπως το συνεχές γλείψιμο των χειλιών, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων κ.λπ. Εάν θέλετε τα χείλη σας να είναι λεία και απαλά τις κρύες μέρες ακολουθήστε αυτά τα 7 tips για να φροντίσετε τα χείλη σας τον χειμώνα.

1 Κάντε απολέπιση στα χείλη μία φορά την εβδομάδα
Η ήπια απολέπιση με μία οδοντόβουρτσα είναι μια καλή ιδέα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μετά την απολέπιση, τα χείλη δείχνουν πιο απαλά, αρκεί να τα ενυδατώνετε. Προσοχή όμως! Εάν τα χείλη σας είναι ξηρά μην τα απολεπίζετε. Μπορεί να προκαλέσετε περαιτέρω βλάβη στα σκασμένα χείλη. Αντ’ αυτού, απλώστε ένα lip balm και μη τα σαλιώνετε. Η περιποίηση χειλιών Everon της Weleda, απαλύνει και περιποιείται, χωρίς να καλύπτει το δέρμα, διότι δεν περιέχει πρώτες ύλες με βάση το ορυκτέλαιο. Με το βούτυρο Shea, το κερί καντέλιλλα και τριαντάφυλλου προστατεύει τα ευαίσθητα χείλη και προσφέρει χωρίς συνθετικά φίλτρα UV φυσική προστασία από τον ήλιο (δείκτης προστασίας 4).

2 Επιλέξτε ένα καλό ενυδατικό lip balm
Φροντίστε τα χείλη σας τον χειμώνα αποφεύγοντας τα ματ κραγιόν, τα οποία αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα χείλη. Χρησιμοποιείτε ένα ενυδατικό lip balm όπως το Ac-Norm Lip Balm SPF15 της Frezyderm. Αυτό το ενυδατικό balm με άνυδρη σύνθεση προστατεύει, ανακουφίζει και αποκαθιστά τα σκασμένα χείλη. Παρέχει ηλιοπροστασία και αναπλάθει το επιθήλιο ενώ ταυτόχρονα, χάρη στον παράγοντα Deepsan που περιέχει, μειώνει τη δερματική δυσανεξία και τους ερεθισμούς. Απαραίτητο για όλη τη μέρα, για άνδρες και γυναίκες και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπου εμφανίζεται μεγαλύτερη ξηρότητα στα χείλη. Αν θέλετε να έχετε βαμμένα χείλη φροντίστε να τα ενυδατώνετε πρώτα με μια κρέμα, και στη συνέχεια να φοράτε το αγαπημένο σας κραγιόν. Το Reve De Miel Baume Levres – Θρέψη για Ξηρά Χείλη της Nuxe είναι πλούσιο σε ενυδατικά και επανορθωτικά συστατικά, θρέφει σε βάθος και επανορθώνει τα χείλη. Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ούτε συντηρητικά. Μετά την κρέμα τo Liposan Fruity Shine Φράουλα είναι ο γλυκός τρόπος για να δώσετε στα χείλη σας έναν υπέροχο τόνο κόκκινου χρώματος και μακράς διαρκείας ενυδάτωση για απαλά, λεία χείλη, ιδανικά για φίλημα.

3 Προστατέψτε τα χείλη σας τη νύχτα
Η νύχτα είναι η καλύτερη περίοδος για να ενυδατώσετε τα χείλη σας. Εφαρμόστε ένα επανορθωτικό balm φραγμού για τα χείλη όπως το Cicaplast Lip Balm για τα Χείλη της La Roche – Posay. Καταπραΰνει, επανορθώνει και προστατεύει τα ξηρά, σκασμένα και ερεθισμένα χείλη, χάρη στη σύνθεσή του που συνδυάζει Πανθενόλη 5% με MP-LIPIDS, λιπίδια που ενεργοποιούν τη σύνθεση ενυδατικών παραγόντων, λιπιδίων και πρωτεϊνών. Με υφή που δημιουργεί προστατευτικό φιλμ, προσφέρει άνεση και προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις.

4 Καλύψτε τα χείλη σας
Όταν βγαίνετε έξω, καλύψτε τα χείλη σας με ένα μαντίλι ή ένα κασκόλ έτσι ώστε να τα προστατέψετε από τον κρύο αέρα. Επίσης, βάζετε ένα πλούσιο σε SPF lip balm όπως το Lip Care με Χαμομήλι SPF15 της Apivita. Ιδανική φροντίδα για τα χείλη που υποφέρουν από ξηρότητα. Επανορθώνει τα σκασμένα χείλη, χαρίζοντάς τους ενυδάτωση σε βάθος. Αφήνει τα χείλη μαλακά χάρις τη μοναδική του σύνθεση που είναι πλούσια σε ωφέλιμα έλαια.

5 Ακολουθείστε μία ισορροπημένη διατροφή και πίνετε αρκετό νερό

Η αφυδάτωση είναι η πιο κοινή αιτία που στεγνώνει το δέρμα, χειμώνα καλοκαίρι. Πίνετε πολύ νερό καθημερινά (τουλάχιστον 8 ποτήρια) και καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό για να ενυδατώνετε και να προστατεύετε το δέρμα εκ των έσω.Το γάλα με λίγα λιπαρά, το ελβετικό τυρί, το κόκκινο κρέας, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, τα αυγά κλπ. περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες διατηρούν ενυδατωμένη την επιδερμίδα.Η βιταμίνη Α βοηθά στη διατήρηση και την επιδιόρθωση του ιστού του δέρματος. Καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, καρότα κ.λπ., που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Η γήρανση προκαλεί ξηρότητα στα χείλη. Η βιταμίνη Α βοηθά στην αποκατάσταση των σκασμένων χειλιών.
Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και κάνει τα χείλη πιο ελαστικά και γεμάτα. Η βιταμίνη C επισκευάζει επίσης τον ιστό προστατεύοντας το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Καταναλώνετε διάφορα λαχανικά και εσπεριδοειδή, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C.Η βιταμίνη Ε μειώνει τα σημάδια γήρανσης, όπως τις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες. Τα καρύδια, τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά κ.λπ. έχουν βιταμίνη Ε.
Αποφεύγετε κάποια τρόφιμα, όπως πικάντικα, ζεστά ή αλμυρά. Αυτά τα τρόφιμα υποχρεώνουν τη γλώσσα να αγγίζει τα χείλη κάτι που τα ξηραίνει και τα ερεθίζει.

6 Μειώστε το κάπνισμα
Το κάπνισμα δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την υγεία αλλά και επιβλαβές για το δέρμα των χειλιών και της περιοχής γύρω από το στόμα ενώ κιτρινίζει τα δόντια. Το κάπνισμα αποδεδειγμένα ξηραίνει την επιδερμίδα των χειλιών και δημιουργεί ρυτίδες. Το Youth Lab Lip Balm για τα Σκασμένα Χείλη, προτείνεται για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα και ρυτίδες καπνιστών. Έχει άμεση, θρεπτική, καταπραϋντική και ενυδατική δράση. Περιέχει AC MVS Cooling Complex, συνδυασμό εκχυλισμάτων γλυκύρριζας και λεμονιού με φωσφολιπίδια, για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.Η τεχνολογία Ultra Filling Spheres – μικροσφαιρίδια υαλουρονικού οξέος διεισδύουν και διογκώνονται στην επαφή τους με το νερό, “γεμίζοντας” τα χείλη και ενυδατώνοντάς τα εκ των έσω. Είναι πλούσιο σε ασταξανθίνη και 550 φορές ισχυρότερο σε αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη Ε.

7 Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο σπίτι
Ενώ μπορεί να προστατεύετε τα χείλη σας από τον εξωτερικό ξηρό αέρα δεν συμβαίνει το ίδιο και με το σύστημα θέρμανσης στο σπίτι σας το χειμώνα. Η υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι είναι πιο επιβλαβής για το δέρμα των χειλιών. Ακόμη και μέσα σε εσωτερικούς χώρους προσπαθήστε να διατηρείτε ενυδατωμένα τα χείλη σας μειώνοντας τη θερμοκρασία, πίνοντας νερό και απλώνοντας ένα ενυδατικό lip balm όπως το Caudalie French Kiss που “λιώνει” στα χείλη σας προσφέροντας ενυδάτωση και προστασία ενώ σας χαρίζει μια απαλή ροζ απόχρωση.

The post 7 tips για να φροντίσετε τα χείλη σας τον χειμώνα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα