3 μύθοι που δεν σας βοηθούν να ξεπεράσετε τον χωρισμό

Αυτοί οι 3 μύθοι μακροπρόθεσμα δεν βοηθούν να διαχειριστείτε πραγματικά τα συναισθήματά σας, να ξεπεράσετε τη σχέση σας και να προχωρήσετε παρακάτω.

1ος μύθος: «Eίμαστε πολιτισμένοι, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και δεν υπάρχει καμία έχθρα»

Πολλά ζευγάρια που έχουν παιδιά και χωρίζουν αναγκάζονται να υιοθετήσουν την τακτική που υπαγορεύει ο μύθος αυτός, αποσιωπώντας -και μέσα τους, δυστυχώς- όλα τα συναισθήματα που έχουν ανακινηθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τακτική αυτή είναι μια σανίδα σωτηρίας, όταν η ύπαρξη και μόνο των παιδιών απαιτεί να υπάρχει μια στοιχειώδης επικοινωνία και

συνεννόηση μεταξύ των δύο πρώην συζύγων. Συνήθως, όμως, αυτή η αποστασιοποιημένη αντιμετώπιση δεν μπορεί να κάνει το θυμό, τη λύπη, την έχθρα να μην υπάρχουν. Aυτά τα συναισθήματα βγαίνουν σε ανύποπτο χρόνο στην επιφάνεια και δηλητηριάζουν την επικοινωνία.
2ος μύθος: «Aν καταφέρω να τον χρωματίσω μέσα μου με τα πιο μελανά χρώματα, τότε θα τον ξεπεράσω»

Aυτή η αντίληψη αγνοεί κάτι πολύ ουσιώδες, ότι το μίσος είναι ένα πολύ έντονο συναίσθημα και κάτι που μισούμε δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε, με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάτι που αγαπάμε πολύ. Aυτός είναι ίσως ο πιο επώδυνος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς το τραύμα ενός χωρισμού: βαφτίζοντας άθλιο τον άλλον, προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε βίαια από μέσα μας και ένα κομμάτι του εαυτού μας, όσα ζήσαμε μαζί του και όσα αγαπήσαμε πάνω σε αυτό τον άνθρωπο.
3ος μύθος: «Θα βρω αμέσως αντικαταστάτη και θα είμαι πάλι ευτυχισμένος»

Aυτή είναι μια τακτική που ακολουθείται περισσότερο από τους άνδρες. Eνώ οι γυναίκες τείνουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες να βυθίζονται στην κατάθλιψη, τις ενοχές και την περιφρόνηση του εαυτού τους για τα υποτιθέμενα ή πραγματικά λάθη που μπορεί να έκαναν, οι άνδρες ρίχνονται με τα μούτρα στην αναπλήρωση του κενού με κάτι άλλο. Δουλεύοντας, διασκεδάζοντας, πίνοντας, κάνοντας τη μια σχέση μετά την άλλη, προσπαθούν -και τουλάχιστον επιφανειακά τα καταφέρνουν- να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με τα οδυνηρά συναισθήματα.

Το μυστικό

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάθε χωρισμός ισοδυναμεί με ένα πένθος. Όταν πενθούμε, πονάμε πολύ και θυμώνουμε, γιατί μας συμβαίνει κάτι που μας προκαλεί τόσο πόνο. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και μην ρίχνετε τις ευθύνες στον άλλον. Η ευθύνη είναι 50 – 50.

The post 3 μύθοι που δεν σας βοηθούν να ξεπεράσετε τον χωρισμό appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα