17 χρήσεις με το μοναδικό αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου!

Σαν το τζίνι από το μπουκάλι, το αιθέριο έλαιο tea tree δίνει λύσεις σε δεκάδες προβλήματα υγείας και γενικής απολύμανσης. Οι 17 χρήσεις που ακολουθούν μας αποδεικνύουν πως είναι απαραίτητο για κάθε σπίτι!

Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου είναι κατάλληλο για όλες τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις.

Μερικά από τα προβλήματα για τα οποία παραδοσιακά συνιστάται είναι: Πληγές, ακμή, απόστημα, μυκητιάσεις, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, έλκη, ιγμορίτιδα,

βρογχίτιδα, φαρυγγίτιδα, ωτίτιδα, τσιμπήματα κουνουπιών.

17 Χρήσεις & tips με αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου!

Ακμή: Βάλτε λίγο αδιάλυτο αιθέριο έλαιο με μια μπατονέτα πάνω στα σπυράκια, 3 φορές την ημέρα.Σπυράκι: Μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ένα απλό σπυράκι ή ένα σπυράκι πυρετού, αλείψτε το τοπικά με μια μπατονέτα με αδιάλυτο έλαιο.Πιτυρίδα: Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με 5% αιθέριο έλαιο, αναμειγνύοντας 1/4 του φλιτζανιού νερό, 1/2 φλιτζάνι υγρό σαπούνι , 1/2 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο και 1½ κουταλάκι αιθέριο έλαιο tea tree. Το σαμπουάν αυτό είναι κατάλληλο για κανονικά μαλλιά, αλλά καταπολεμά και την πιτυρίδα. Εναλλακτικά, προσθέστε 1 κουταλάκι αιθέριο έλαιο σε 100 ml παιδικό σαμπουάν και χρησιμοποιήστε το για 4 εβδομάδες.Ψείρες και κόνιδες: Ρίξτε 2-3 κουταλάκια αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και βρέξτε με αυτό μια λεπτή χτένα. Με αυτή θα χτενίσετε σχολαστικά τα μαλλιά τούφα-τούφα, γυρίζοντάς τα και ανάποδα. Θυμηθείτε, όσο χτενίζετε, να τρίβετε κάθε τόσο τη χτένα με το βαμβάκι. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστούν οι ψείρες και τα αυγά τους. Το σαμπουάν αυτό λειτουργεί και προληπτικά ως απωθητικό για τις ψείρες.Ρευματικοί πόνοι: Αναμείξτε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 30 ml αμυγδαλέλαιο και αλείψτε με αυτό το μείγμα τα σημεία που σας πονούν, 2 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες ή μέχρι ο πόνος να αρχίσει να υποχωρεί.
Τσιμπήματα εντόμων Αλείψτε το τσίμπημα με 1 αδιάλυτη σταγόνα αιθέριο έλαιο, 3-4 φορές την ημέρα.Γρίπη, Συνάχι, Κρύωμα, Βρογχίτιδα, Ιγμορίτιδα: Μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα, ρίξτε 5-6 σταγόνες tea tree σε ένα κομμάτι βαμβάκι και κρατήστε το κάτω από τα ρουθούνια σας εισπνέοντας για 1-2 λεπτά τις αναθυμιάσεις. Έτσι, θα διευκολύνετε την αναπνοή σας και θα απολυμάνετε το αναπνευστικό σας σύστημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εισπνοές για 10-15 λεπτά καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 5-6 σταγόνες από το έλαιο.Kουρασμένα πόδια: Με ένα 15λεπτο ποδόλουτρο που θα κάνετε αφού ρίξετε 3-5 σταγόνες σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, θα νιώσετε τα πόδια σας δροσερά και ξεκούραστα.Μύκητες στα νύχια: Κάντε ποδόλουτρο 2 φορές την ημέρα βάζοντας 8 σταγόνες tea tree στη λεκάνη με το νερό ή επαλείψτε τοπικά τους μύκητες με λίγο αδιάλυτο έλαιο. Η ονυχομυκητίαση είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να επιμείνετε ακόμα και για 5-6 μήνες προκειμένου να εξαφανιστούν οι μύκητες εντελώς.Στοματικό διάλυμα για άφθες, περιοδοντίτιδα και κακοσμία του στόματος: Σε 60 γρ. χλιαρό νερό, ρίξτε 5 σταγόνες tea tree και 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας ή κανέλας (για καλύτερη γεύση). Κάντε μπουκώματα για 30 δευτερόλεπτα και φτύστε το. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να το καταπιείτε!Ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τονωτικό μασάζ: Αν υποφέρετε από κάποια χρόνια ασθένεια ή νιώθετε καταβεβλημένοι, ρίξτε 3-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 2 κουταλάκια λάδι και κάντε μασάζ σε όλο το σώμα. Θα νιώσετε αμέσως αναζωογονημένοι και θα τονωθούν οι αισθήσεις και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Για το χώροΑπολυμαντική κρέμα για δύσκολους λεκέδες: Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι υγρό σαπούνι και 5 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Φυλάξτε την κρέμα σε ένα αεροστεγές βάζο και χρησιμοποιήστε τη για να τρίψετε σημεία που καθαρίζουν δύσκολα (π.χ. σκεύη του μπάνιου, πλακάκια κ.ά.). Δεν είναι κατάλληλη για ξύλινα έπιπλα.Δραστικό απολυμαντικό για την κουζίνα και το μπάνιο: Είτε θέλετε να απολυμάνετε το χώρο είτε να απαλλαγείτε από τη μούχλα και τους μύκητες, αναμείξτε 60 σταγόνες tea tree σε 500 ml νερό και ψεκάστε με αυτό πάγκους, πλακάκια κλπ. Μην το χρησιμοποιήσετε, όμως, πάνω σε λουστραρισμένα ξύλα, γιατί μπορεί να αποχρωματιστούν ή να ξεφλουδίσουν.Απολυμαντικό του αέρα: Για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σε περίοδο κάποιας επιδημίας (π.χ. γρίπη), ρίξτε στο λύχνο αρωματοθεραπείας 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε λίγο νερό ή αναμείξτε 20 σταγόνες σε 200 ml νερό, και ψεκάστε με αυτό το χώρο.Εντομοαπωθητικό: Φτιάξτε ένα δυνατό μείγμα ανακατεύοντας 30 σταγόνες σε 200 ml νερό, και ψεκάστε με αυτό στα χαλιά και σε διάφορα σημεία σε δυσπρόσιτες επιφάνειες όπου τα έντομα γεννούν τα αυγά τους.Στην μπουγάδα: Με 2 σταγόνες που θα προσθέσετε στα απορρυπαντικά του πλυντηρίου, τα ρούχα σας θα μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα.Φυτοπροστασία: Αναμείξτε μερικές σταγόνες σε νερό και ψεκάστε στον κορμό των οπωροφόρων δέντρων σας, για να προλάβετε την προσβολή από τα έντομα.

Βρείτε Οργανικό Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου με ένα κλικ ΕΔΩ!

Ανακαλύψτε βιολογικά αιθέρια έλαια στο WWW.ORGANICBRANDS.GR και βυθιστείτε στα ευεργετικά οφέλη της αρωματοθεραπείας!

Organicbrands on Facebook
Organicbrands on Instagram

The post 17 χρήσεις με το μοναδικό αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα