Τούρτα Τιραμισού

Τούρτα Τιραμισού

ΑπόArtemisia, 13/03/2013

Για τους λάτρεις του τιραμισού...

Total Time: 60Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 40Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20ΛεπτάΥλικά:Για το παντεσπάνιΑλεύρι - 1 κούπα (για όλες τις χρήσεις αλεύρι)Ζάχαρη - 1 κούπαBaking powder - 1 φακελάκιΑυγά - 5 Για το σιρόπιΝερό - 2 1/2 κούπες Στιγμιαίος καφές - 2 1/2 κουταλιές της σούπας (νες καφέ)Κονιάκ - 1 1/2 κουταλιά της σούπας Για την γέμισηΚρέμα γάλακτος - 500 γρΆχνη ζάχαρη - 1 κούπαΤυρί φιλαδέλφεια
- 2 κουτιά (200 γρ)Αυγό - 1Οδηγίες:

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Αφού κρυώσει, χωρίζουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια.

Για το σιρόπι , βράζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά .

Για την γέμιση, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια ωραία κρέμα.

Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα παραπάνω , βάζουμε την μια βάση(παντεσπάνι) σε μια πιατέλα την σιροπιάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω. Βάζουμε μετά την άλλη βάση(παντεσπάνι) πάνω από την κρέμα , την σιροπιάζουμε και απλώνουμε από πάνω της την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο για να καλύψουμε την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα