Μελιτζάνες Τουρσί

Υλικά15 μικρές μελιτζάνες15 κλωναράκια σέλινο 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένοαλάτι, μαύρο πιπέρι6 σταγόνες λεμόνι1/2 ποτήρι ξύδι1/2 ποτήρι ελαιόλαδο1/2 λάχανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση ΣυνταγήςΒήμα1

Αρχικά, πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζουμε προσεκτικά σε 3-4 σημεία κατά μήκος.Πλένουμε τα κλωναράκια από το σέλινο και τα βράζουμε για 1 λεπτό.

Βήμα2

Ζεματίζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα μαζί με τις 6 σταγόνες

λεμονιού για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας λιώσουν. Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τοποθετούμε ένα βάρος επάνω για να φύγουν τα υγρά τους και να στραγγίσουν καλά. Αλατίζουμε.

Βήμα3

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε προσεκτικά τις μελιτζάνες και κατόπιν, δένουμε την κάθε μία με ένα κλωναράκι σέλινο για να μην ανοίξουν.

Βήμα4

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με τη σειρά και τις καλύπτουμε με ξύδι. Τις αφήνουμε για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί αδειάζουμε το ξύδι και αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δοχείο και καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Το τουρσί μας θα είναι έτοιμο σε 24 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα