Γλυκό Καρυδάκι

25 μικρά καρυδάκια (1 κιλό περίπου)
1 κιλό ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι νερό
10-15 μοσχοκάρφια
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξυνό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξουμε μικρά και τρυφερά καρυδάκια. Τα τρυπάμε με μία μεγάλη βελόνα για να δούμε αν περνάει εύκολα. Αν δεν περνάει εύκολα δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για γλυκό τα καρυδάκια.

Βήμα2

Με τον ψιλόφλουδο καθαριστή αφαιρούμε την φλούδα από τα καρυδάκια και με ένα μαχαιράκι κόβουμε από πάνω και από κάτω το κοτσανάκι. Φοράμε γάντια γιατί

τα καρυδάκια θα βάψουν τα χέρια μας και θα αργήσει πολύ να φύγει το χρώμα.

Βήμα3

Βάζουμε τα καρυδάκια σε μια λεκάνη με νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 21 μέρες. Κάθε μέρα αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Θα δούμε ότι βγάζουν μαύρο χρώμα και ότι δημιουργείται μία μεμβράνη στην επιφάνεια του νερού. Μόλις το ζουμί από μαύρο γίνει προς το καφέ και τα καρυδάκια μαυρίσουν καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπόλοιπη διαδικασία.

Βήμα4

Στραγγίζουμε τα καρυδάκια και τα σκουπίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά περίπου 3-4 φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Τα βγάζουμε από το νερό τα στραγγίζουμε και με το χέρι μας τα ζουλάμε για να φύγει το νερό από μέσα.

Βήμα5

Καρφώνουμε το γαρύφαλλο στα καρυδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά.

Βήμα6

Αφού βράσουν προσθέτουμε μέσα τα καρυδάκια και αφήνουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά να βράσει. Μετά από 20 λεπτά κλείνουμε το μάτι και την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει. Καλό είναι να δέσουμε το γλυκό στο τρίτο βράσιμο όπου θα προσθέσουμε τη γλυκόζη και το ξυνό.

Βήμα7

Αφού δέσει το γλυκό μας το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα και τα κλείνουμε. Διατηρείται σε δροσερό μέρος.

The post Γλυκό Καρυδάκι appeared first on Συνταγές της γιαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα