Tech News: Apple, Samsung, Motorola

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τον χώρο των smartphones.

Πολλά και διάφορα είναι τα νέα και για αυτήν την βδομάδα. Γενικα, οι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι μήνες μετά το καλοκαίρι κάτι που σημαίνει πολλές παρουσιάσεις ηλεκτρονικών συσκευών, μετά από ανάπαυλα. Αυτήν την φορά έχουμε και

παρουσιάσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων για αρκετές εταιρείες. Συνοπτικά, τα νέα αφορούν τις Samsung, Motorola (Google) και Apple.

Samsung
Μιλώντας για οικονομικές αναλύσεις, η όχι πλέον πρωτοπόρος στις πωλήσεις Samsung είδε χαμηλότερα αποτελέσματα και από την ίδια περίοδο πριν από τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, είδε έσοδα της τάξης των 44,7 δισεκατομμυρίων 11,3 λιγότερα από πέρσυ και αποτελεί το χαμηλότερο σημείο της εδώ και 3 χρόνια, πλέον.

Η γενική πτώση οφείλεται από την μία στην πληθώρα των φθηνότερων κινητών που ακόμα και αυτά μπορούν να μείνουν αδιάθετα και από την άλλη η πτώση στις πωλήσεις του S5. Για το Note 4 ούτε λόγος γιατί βγήκε πολύ αργά για να αρχίσει να πουλάει. Από την άλλη τα tablets έδειξαν καλύτερη πορεία αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την ζημιά. Τέλος, οι τηλεοράσεις πάτωσαν λόγω της μικρής τιμής πώλησης σε συνδυασμό με τα πανάκριβα panel ρίχνοντας ουσιαστικά το κέρδος στο μηδέν. Ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια της τακτικής της Samsung από την άποψη της κερδοφορίας.

Motorola
Από την άλλη μεριά, όλο και καλύτερη εταιρεία (όχι οτί δεν ήταν) έχει αρχίσει να γίνεται η Motorola. Η πάλαι ποτέ αμερικάνικη εταιρεία, ανακοίνωσε το νέο της αριστούργημα. Το όνομα αυτού, Droid Turbo, με οθόνη 5.2 ίντσες Super AMOLED QHD ανάλυσης 1440 x 2560 πυκνότητας 565 pixel ανά ίντσα! Με αποθηκευτικό χώρο 32 ή 64 Gb και 3 GB Ram, χωρίς άλλη προσθήκη σίγουρα θα βοηθήσουν τον τετραπύρηνο Snapdragon 805 και την Adreno 420 GPU να πάνε σφαίρα. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι η 21 megapixel κάμερα κάτι που δεν έχει προτιμηθεί ακόμα από πολλούς κατασκευαστές. Τέλος, κατασκευή από μέταλλο με Kevlar! Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Αλεξίσφαιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=Ap4JBRK56CY

Η νέα μόδα θέλει τα ακόμη πιο νέα κινητά να κάνουν fast charging δηλαδή γρήγορη φόρτιση από το 0% έως το 50%-60% σε μισή ώρα χωρίς την παρουσία του USB 3.0 όπως στο Note 3. Ακόμα, η ασύρματη φόρτιση αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του και σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συσκευές. Πόσο χαρούμενος θα ήταν ο Nikola Tesla αν ζούσε σήμερα. Κάπου εδώ θα προστεθούν και τα νέα από την συνεργασία της Google και της Motorola. Δεν πρόλαβε να κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική, το Nexus 6 σαν προ-παραγγελία και εξαφανίστηκαν οι διαθέσιμες ποσότητες από τους περισσότερους carriers εκεί. Από την άλλη στην Ευρώπη, μάλλον θα εμφανιστεί σαν προ-παραγγελία πιο μετά από τις 3 Νοέμβρη γύρω στις 18 του ίδιου μήνα, χωρίς να τονίζεται αν θα καθυστερήσει λόγω της έλλειψης που παρατηρείται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Apple
Αναφερόμενος σε ποσοστά και δείκτες, η μεγάλη αντίπαλος της Samsung, Apple ανέφερε ότι παρόλο που η οποιαδήποτε έκδοση του 8 και αν έχει πάρει κάποιος μεσω iPhone η αναβάθμιση της γίνεται ακόμα με αρκετά χαμηλούς ρυθμούς. Μόλις το 52% έχουν λάβει κάποια αναβάθμιση του 8 ενώ το iOS 7 είναι ακόμα στο 43% και νωρίτερο iOS στο 5%. Πέρα από την 8.0.1 που δημιουργούσε προβλήματα, όλες οι άλλες θέλουν αρκετό χώρο για να πραγματοποιηθούν (εως και 5 GB) προβληματίζοντας όσους έχουν την έκδοση των 16 GB οποιουδήποτε μοντέλου.

Συμπεράσματα
Πολλά και διάφορα από τον θαυμαστό κόσμο των ηλεκτρονικών. Δεν μπορείτε να πείτε, στο Gameworld.gr βλέπετε πάρα πολλά από αυτά είτε αφορούν τις κονσόλες ή τα pc ή smartphones.Τα νέα κινητά, πάντως, ανανεώνονται με όλο και νεότερες τεχνολογίες, μεγαλύτερα και δυνατότερα κομμάτια hardware. Ένα από αυτά είναι και το Nexus 6.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nexus 6 διαβάστε εδώ. Για εκτενέστερη συζήτηση πάνω στον κόσμο των κινητών επισκεφτείτε το δικό τους subforum.

Keywords
Τυχαία Θέματα