3DS: Η Nintendo θα πληρώνει ποσοστό επί δικαιωμάτων

176 εκατομμύρια ευρώ η ποινή του δικαστηρίου, μαζί με ποσοστά επί των πωλήσεων!

Η Nintendo έλαβε εις βάρος της μια καταδικαστική απόφαση στις 11 Δεκεμβρίου για την φορητή κονσόλα Nintendo 3DS. Όπως φαίνεται, για την κατασκευή της 3D οθόνης χωρίς τα ειδικά γυαλιά, η Nintendo δεν χρησιμοποίησε δική της πατέντα αλλά εκμεταλλεύτηκε αυτήν της Tomita Technologies International, η οποία

και ζήτησε αποζημίωση μέσω αγωγής.

Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 με τις κατηγορίες να κοστολογούνται σε 9 δολάρια για κάθε 3DS και συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια ζημιά για την Tomita, που αξίωσε ποσοστά επί των πωλήσεων. Τελικά, 10 μήνες μετά ήρθε η πολυπόθητη απόφαση. Η Nintendo θα κληθεί να πληρώσει 241 εκατομμύρια δολάρια (176 εκατομμύρια ευρώ) εφάπαξ ποσό, ενώ από εδώ και στο εξής θα παραχωρεί 1.82% ποσοστά επί των πωλήσεων στην Tomita.

Απ' τη στιγμή που η Nintendo δεν δέχθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό ή μία συμφωνία με την Tomita, η απόφαση για αυτήν κρίνεται ιδιαίτερα αυστηρή, καθώς καλείται να πληρώσει τους τόκους που τις αναλογούν όλο αυτό το διάστημα. Τουλάχιστον, το ποσοστό 1.82% επί των πωλήσεων κρίνεται χαμηλό, αν αναλογιστούμε πόσα χρωστάει το 3DS στην πρωτοποριακή του τεχνολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα