Η Microsoft Ενοποιήσει Όλες Τις Εκδόσεις Windows Σε Ένα Λειτουργικό

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα ενώσει όλες τις εκδόσεις των Windows σε ένα λειτουργικό σύστημα. Μιλώντας σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου του 2014, ο Nadella είπε στους αναλυτές πως η επόμενη έκδοση των Windows θα αποτελείται από τρία λειτουργικά συστήματα ενοποιημένα σε ένα μοναδικό λειτουργικό

σύστημα. Συμπλήρωσε πως έτσι ένα λειτουργικό θα καλύπτει όλες τις οθόνες.

Υπό την ηγεσία του προηγούμενου Διευθύνων Σύμβουλου, Steve Ballmer, η Microsoft είχε πολλαπλές ομάδες να δουλεύουν σε διαφορετικές εκδόσεις των Windows. Τώρα, είπε ο Nadella, έχουν μια ομάδα να δουλεύει επάνω σε μία κοινή αρχιτεκτονική. Το αφεντικό της Microsoft δεν δήλωσε πώς τα Windows, Windows Phone και Xbox θα έχουν το ίδιο σύστημα, αλλά σημείωσε πως οι χρήστες θα ευνοηθούν, όπως και οι προγραμματιστές που θα γράφουν μια εφαρμογή και θα τρέχει σε όλους τους υπολογιστές-tablets-κινητά με το ίδιο λειτουργικό.

Η αμερικάνικη εταιρία έχει δείξει από τον Απρίλιο του 2014 το ενδιαφέρον της να ενοποιήσει το λογισμικό της. Τότε μας παρουσίασε εργαλεία για προγραμματιστές, με τα οποία είναι δυνατή η δημιουργία εφαρμογών που τρέχουν σε Windows 8 PC και tablets (συμπεριλαμβανομένων και των RT) και σε Windows Phone 8.1. Οι ανταγωνιστές της ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ενοποιήσουν τα λειτουργικά τους και ακόμα δεν έχουμε δει το ανάλογο ενδιαφέρον. Η Google έχει το Android και το Chrome OS, ενώ η Apple τα OS X και iOS για υπολογιστές και κινητά/tablets αντίστοιχα, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε αν όντως θα ενοποιηθούν.

Συντάκτης: Isidoros Rigas

Keywords
Τυχαία Θέματα