Η Corning ανακοίνωσε το προστατευτικό γυαλί Gorilla Glass 5

Η Corning ανακοίνωσε το νέο Gorilla Glass 5 το οποίο υπόσχεται να προστατεύσει τις αγαπημένες μας συσκευές στις πτώσεις και να αποτρέψει τις γρατζουνιές.

«Πάνω από το 85% των χρηστών του έχει πέσει το τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και στο 55% τους έχει πέσει πάνω από τρεις φορές. Επιπρόσθετα σε πάνω από το 60% των χρηστών, τους πέφτει από το ύψος μεταξύ των ώμων και των γοφών του,» αναφέρει η Corning. Ευτυχώς το Gorilla Glass βρίσκεται

σε 4,5 δισεκατομμύρια συσκευές, κάνοντας δύσκολη την θραύση της οθόνης ή την απόκτηση γρατζουνιάς.

Η Corning αναφέρει ότι το Gorilla Glass 5 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα στοιχεία που προκύπτουν από τα παραπάνω ποσοστά. Το Gorilla Glass 5 δοκιμάστηκε στο εργαστήριο και επιβίωσε σε ποσοστό 80% από τις φορές που το έριξαν με την πρόσοψη σε τραχιές επιφάνειες από ύψος 160 εκατοστών.

Ο Jim Steiner, αντιπρόεδρος της Corning, ισχυρίζεται ότι το Gorilla Glass 5 είναι 1,8 φορές πιο ανθεκτικό από το Gorilla Glass 4. Να σημειώσουμε ότι είχε ειπωθεί ότι το Gorilla Glass 4 επιβιώνει δύο φορές περισσότερο από το Gorilla Glass 3, αλλά από ύψος ενός μέτρου.

Όσον αφορά τις γρατζουνιές, το Gorilla Glass 5 αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης έκδοσης.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

Η Corning έχει ήδη ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του νέου Gorilla Glass και ενημερώνει ότι είναι έτοιμο για χρήση από τις εταιρίες. Οι πρώτες συσκευές με Gorilla Glass 5 θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα