YouTube Go: Το επίσημο app για να κατεβάζετε βίντεο

Η Google ανακοίνωσε την νέα εφαρμογή YouTube Go η οποία επιτρέπει στον τελικό χρήστη να κατεβάζει, να παρακολουθεί και να μοιράζεται τα βίντεο του YouTube στο κινητό του. Μέχρι τώρα η προβολή βίντεο χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο ήταν ένα προνόμιο για τους συνδρομητές στο YouTube Red,

μια συνδρομητική υπηρεσία που υπόσχεται την καλύτερη YouTube εμπειρία.

Στόχος του αμερικάνικου κολοσσού είναι να διευκολύνει την ζωή και να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο σε χρήστες που δεν έχουν σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα οι Ινδοί και κόσμος που μένει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η εφαρμογή YouTube Go εκτός από το να επιτρέπει την λήψη των βίντεο για offline προβολή, βοηθάει επίσης στην μείωση κατανάλωσης δεδομένων επειδή συμπιέζει τα βίντεο και επιπλέον εμφανίζει ξεκάθαρα πόσα δεδομένα θα καταναλώσει ο χρήστης άμα κατεβάσει το βίντεο. Η εφαρμογή θα εμφανίζει πόσο χώρο θα πιάνει το βίντεο στη μνήμη του κινητού και θα δίνει την επιλογή στον χρήστη να το κατεβάζει σε χαμηλή ανάλυση ή κανονική για να “σώσει” ακόμη περισσότερα δεδομένα.

Τέλος, το YouTube Go θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαμοιράζονται τα βίντεο που έχουν κατεβάσει με φίλους τους που βρίσκονται διπλά τους. Η αποστολή θα γίνεται μέσω Bluetooth.

Αν και το νέο app βρίσκεται σε beta στάδιο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Μπορείτε να εγγραφτείτε στο youtubego.com/signup/ για να είστε από τους πρώτους που θα το κατεβάσουν.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Συντάκτης:

Keywords
Τυχαία Θέματα