H Lenovo Εγκαινιάζει Το Πρώτο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας HPC Στη Γερμανία

Η LENOVO (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου κέντρου καινοτομίας High Performance Computing (HPC) της εταιρείας, προσφέροντας ένα μόνιμο χώρο για R&D και υλοποίηση συγκριτικής αξιολόγησης, καθώς και ένα νέο δίκτυο συνεργατών που θα συνεργάζονται σε projects για να φέρουν τα εμπορικά οφέλη του HPC σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών. Με έδρα την Στουτγάρδη της Γερμανίας, το κέντρο σηματοδοτεί τη δέσμευση της Lenovo

στο enterprise computing και τις φιλοδοξίες της να γίνει ο νούμερο ένα πωλητής (Open Systems) στην αγορά.

Συγχρόνως με την εγκαινίαση, η Lenovo έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος του European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC) – ένα καθοδηγούμενο από τον κλάδο φόρουμ που αξιοποιεί τη δύυναμη του HCP, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στον τομέα της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Σε στενή συνεργασία με την Intel, το κέντρο προσφέρει τον τελευταίο Intel® Xeon® E5 2600 v3 επεξεργαστή, με Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand interconnect fabric, αξιοποιώντας τη NeXtScale System της Lenovo ως βασική πλατφόρμα πληροφορικής. Θα αυξήσει την βαθιά γνώση και τις συγκεκριμένες δεξιότητες πολλών εξειδικευμένων συνεργατών πελατών από όλη την Ευρώπη που θα συνεργαστούν για την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων και την προώθηση της τοπικής έρευνας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Lenovo EMEA President και Senior Vice President of Lenovo Group, Aymar de Lencquesaing, ανέφερε: « Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα ορόσημο στα σχέδιά μας ως εταιρία. Όχι μόνο εγκαινιάσαμε το πρώτο παγκόσμιο κέντρο HPC της εταιρίας, αλλά επιβεβαιώνουμε εκ νέου τη δέσμευσή, επένδυσή και φιλοδοξία μας στις επιχειρήσεις. Η αγορά ΕΜΕΑ έχει τεράστιες δυνατότητες για HPC και παρέχει ένα γόνιμο έδαφος για μας, ώστε να ηγηθούμε σημαντικών εξελίξεων σε projects και σε έρευνες που έχουν απίστευτο αντίκτυπο τόσο για τον κλάδο όσο και για την κοινωνία».

«Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στην καινοτομία – η οποία θα αξιοποιήσει την ισχύ της Lenovo, όπως επίσης και εκείνη των πωλητών και πελατών των εταίρων για την προώθηση των πλεονεκτημάτων του HPC σε περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Brian Connors, Vice President Strategic Alliances and General Manager High Performance Computing, Lenovo Worldwide.

Οι συνεργασίες είναι το κλειδί για την επιτυχία

Παράλληλα, οι έξι συνεργάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα και οι τέσσερις ηγέτες του κλάδου, ανακοίνωσαν στο SC14, τρείς νέους Independent Software Vendors (ISVs) και ένας νέος οραματιστής συνεργάτης, θα προστεθεί στο κέντρο και τη συνεργασία. Η Lenovo θα συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών της και πέρα από τους ακόλουθους:

Βιομηχανικοί συνεργάτες – Intel, IBM, Mellanox, NVIDIAΠελάτες/συνεργάτες – Leibniz-Rechenzentrum (LRZ), Science & Technology Facilities Council: Hartree Centre, Barcelona Supercomputing Center (BSC), Cineca, Rechenzentrum Garching (RZG), Forschungszentrum Jülich (FZJ), Distributed Research utilising Advanced Computing (DiRAC)ISV συνεργάτες – ScaleMP, Allinea, PathScale

Συνεργασία στην πράξη

Ένας αριθμός σημαντικών projects είναι ήδη σε εξέλιξη:

Lenovo and Intel – MPI κλιμάκωση σε νέες τεχνολογίες όπως OmniPath και EDR διασυνδέσειςLenovo and LRZ- Ενεργειακός ενήμερος προγραμματισμός, ενεργειακά αποδοτικά κέντρα δεδομένων και βελτιστοποίηση ροής εργασιώνLenovo and STFC Hartree Centre – Ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αρχιτεκτονικής supercomputing, που συνδυάζει τις βέλτιστες πρακτικές με την καινοτομία για ενεργειακά αποδοτικές λύσειςLenovo and Mellanox – MPI Κλιμάκωση στο EDR Fabric

Υποστηρικτικά Αποσπάσματα:

«Η Intel είναι ενθουσιασμένη για τη στενή τεχνική συνεργασία με τη Lenovo στο νέο τους κέντρο καινοτομίας HPC», δήλωσε η Rajeeb Hazra, Vice President, Data Center Group και General Manager, Technical Computing Group at Intel. «Πέρα από την παροχή στους τελικούς χρήστες έγκαιρης πρόσβασης σε ορισμένη από την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Intel, όπως οι Intel® Xeon Phi™ επεξεργαστές και Intel® Omni-Path Fabric, το Κέντρο θα είναι ένας χώρος ενεργοποίησης βασικού λογισμικού με επίκεντρο το συντονισμό MPI και τον εκσυγχρονισμό του κώδικα για ιδιαίτερες παράλληλες εφαρμογές. Αναμένουμε τις σημαντικές για τους τελικούς χρήστες καινοτομίες που αυτό το Κέντρο θα βοηθήσει στην ανεύρεση τους».

«Η ScaleMP είναι περήφανη για τη συνεργασία με τη Lenovo στο νέο παγκόσμιο HPC Innovation Center στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, που επικεντρώνεται στις λύσεις για το HPC και στα in-memory VLDBs. Με τη χρήση των προϊόντων της ScaleMP’s vSMP Foundation, η Lenovo επιτρέπει στους ερευνητές και τους μηχανικούς να λύνουν μεγαλύτερα θέματα, ενώ ταυτόχρονα να μειώνουν την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης, επιτρέποντας στους εταιρικούς χρήστες να εφαρμόζουν εύκολα τεράστιες βάσεις δεδομένων στη μνήμη RAM για απαράμιλλη απόδοση και εξοικονόμηση κόστους», σχολίασε ο Shai Fultheim, founder and CEO της ScaleMP. «Προσπαθούμε συνεχώς να αφαιρέσουμε τα όρια και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από το αρχιτεκτονικό κληροδότημα της άνω κλίμακας/scale-up διακομιστή/server, μέσα από αναπτυξιακό λογισμικό και στενές συνεργασίες και είμαστε ενθουσιασμένοι με την εντατικοποίηση της συνεργασίας με τη Lenovo».

«Το HPC κέντρο καινοτομίας της Lenovo στη Στουτγάρδη θα προσφέρει στους προγραμματιστές και τους χρήστες με πρόσβαση σε Mellanox EDR 100G InfiniBand λύσεις διασύνδεσης για βελτιστοποίηση της απόδοσης των εφαρμογών για να επωφεληθούν από την πιο την πιο αποτελεσματική υψηλής απόδοσης διασύνδεση», δήλωσε ο Gilad Shainer, Vice President of marketing at Mellanox Technologies. «Οι δυνατότητες απόδοσης της διασύνδεσης είναι κρίσιμης σημασίας για δεδομένα και υπολογιστικές υψηλές εφαρμογές που απαιτούν εξαιρετικά μικρή καθυστέρηση και ένα υψηλό ποσοστό επικοινωνίας μηνύματος προκειμένου να παραδώσει ταχύτερα αποτελέσματα».

Ένα τέτοιο έργο που χρησιμοποιεί τη ραχοκοκαλιά του Κέντρου Καινοτομίας εφαρμόζεται στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι τεχνολόγοι της Lenovo εργάζονται με τους επιστήμονες του κέντρου STFC DiRAC για να διερευνήσουν νέες μεθόδους στην αντιμετώπιση των εφαρμογών μεγάλης κλίμακας μνήμης. Ο Dr Jeremy Yates, Director of the DiRAC Facility, αναφέρει «ένας από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας του νέου κέντρου θα κριθεί από το πώς συμβάλει στην προώθηση της περιφερειακής πνευματικής ιδιοκτησίας και είμαστε αισιόδοξοι από το πόσο επικεντρώνεται στις δορυφορικές συνεργασίες».

Σχετικά με τη Lenovo
H Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) είναι μια $39 δισεκατομμυρίων παγκόσμιας αξίας (500) εταιρεία και κατέχει ηγετική θέση στην παροχή καινοτόμου κατανάλωσης, εμπορικής και τεχνολογικής επιχείρησης. Το χαρτοφυλάκιό μας, που αποτελείται από υψηλής ποιότητας, ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες, περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένων της θρυλικής σειράς Think και των multimode YOGA), workstations, servers, συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, έξυπνες τηλεοράσεις και μια μεγάλη γκάμα mobile προϊόντων, όπως smartphones (συμπεριλαμβανομένου του Motorola brand), tablets και εφαρμογών. Συνδεθείτε μαζί μας στο LinkedIn, ακολουθήστε μας στο Facebook ή το Twitter (@Lenovo) ή επισκεφθείτε μας στο www.lenovo.com.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα