Amazon, Microsoft, Samsung Και Yahoo Θέλουν Το CyanogenMod

Το CyanogenMod, η δημοφιλέστερη custom ROM βασισμένη στο Android, λέγεται ότι θα αγοραστεί από κάποια μεγάλη εταιρία. Πριν από ένα χρόνο, οι δημιουργοί της ROM ίδρυσαν την εταιρία Cyanogen, άλλαξαν το λογότυπο και έκαναν τη μεγάλη έκπληξη: συνεργάστηκαν με την OnePlus για να εγκατασταθεί το CyanogenMod

στο One. Πρόσφατα συνεργάστηκαν και με την start-up Nextbit (η οποία προσέλαβε τον άνθρωπο που σχεδίασε τα HTC One) για να αναπτύξουν κάτι «πραγματικά cool».

Η πορεία της Cyanogen και του λογισμικού της τράβηξε τα βλέμματα των μεγάλων εταιριών και φαίνεται ότι η εταιρία θα εξαγοραστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Amazon, Microsoft, Samsung και Yahoo θέλουν να αγοράσουν το δημοφιλές αυτό λογισμικό για να βελτιώσουν τα δικά τους.

Οι Amazon και Samsung είναι λογικό να εξαγοράσουν το CyanogenMod, γιατί έχουν τα δικά τους λειτουργικά συστήματα και προφανώς θέλουν να τα κάνουν πολύ καλύτερα. Η Yahoo και η Microsoft όμως; Η πρώτη λογικά θέλει να ενσωματώσει τις υπάρχουσες Android εφαρμογές της στο λογισμικό για να αποκτήσει περισσότερους χρήστες, ενώ η Microsoft θέλει να κάνει κάτι σαν τη πλατφόρμα των Nokia X. Θα εγκαταστήσει τις δικές της υπηρεσίες και θα “την πει” στη Google. Ίσως κυκλοφορήσουν και κάποια ναυαρχίδα με CyanogenMod. Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο CEO (Kirt McMaster και Satya Nadella) έχουν ήδη συναντηθεί για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

Σαφώς, καμία εταιρία δεν έχει επαληθεύσει τις παραπάνω φήμες ακόμα.

Συντάκτης: Isidoros Rigas

Keywords
Τυχαία Θέματα