Η Apple προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο της μόδας

…και συγκεκριμένα στον βρετανικό οίκο μόδας Burberry. Όχι, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο iPhone 5S με περίβλημα το γνωστό καρό τύπωμα ( βέβαια, όρκο δεν παίρνουμε αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πληροφορίες για το ενδεχόμενο ενός τέτοιου design).

H Αpple προκάλεσε αναστάτωση στην Burberry όταν αποφάσισε να προσλάβει τη μέχρι πρότινος CEO

της εταιρείας, Angela Ahrendts ως Ανώτατη Αντιπρόεδρος της λιανικής πώλησης και των online stores της Apple. Η ανακοίνωση-βόμβα έσκασε μια περίοδο που ακουγόταν πως ο Bailey ετοίμαζε κι εκείνος τις βαλίτσες του και έτσι ο βρετανικός οίκος, σε μια κίνηση-ματ, «αναγκάστηκε» να τον δελεάσει με μια νέα θέση και κατά συνέπεια, με μια επιπρόσθετη αμοιβή.

Έτσι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry, Christopher Bailey, αναλαμβάνει πλέον και χρέη CEO.

Παρόλο που ο Bailey αναλαμβάνει επίσημα τα νέα του καθήκοντα στα μέσα του 2014 σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Telegraph οι μετοχές της Burberry έπεσαν 5 μονάδες μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα και οι επενδυτές έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα μπορέσει ο Bailey να συνδυάσει δύο πολύ απαιτητικές ιδιότητες.

Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι γνήσιοι gentlemen και διπλωμάτες Βρετανοί, Bailey, Ahrendts και ο πρόεδρος της Burberry, Sir John Pearce, κάθισαν σαν τρεις καλοί φίλοι, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις και ανακοίνωσαν τα νέα σε κοινό και media μέσα από ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube που μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο Christopher Bailey στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: ‘’…θα συνεχίσουμε να σπρώχνουμε τα όρια του design, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας χωρίς παράλληλα να ξεχνάμε τη βρετανική μας κληρονομιά και αξίες.’’

Η Angela Ahrendts πάλι αναλαμβάνει μια θέση στην οποία ο προκάτοχος της άντεξε μόλις 6 μήνες αν και η Apple τον είχε υποδεχτεί μετά βαΐων και κλάδων δίνοντας του για ετήσια αμοιβή 56 εκατομμύρια δολάρια.

Η Angela Ahrendts είχε δείξει από πιο παλιά προτίμηση στα προϊόντα της Apple

Ο επιχειρηματικός κόσμος πάντως περιμένει να δει τι μπορεί να φέρει η Angela Ahrendts στην Apple, εκτός από τον αέρα της βρετανικής κομψότητας, και αν ο Christopher Bailey μπορέσει εκτός από εξαιρετικός σχεδιαστής να αποτελέσει και λαμπρό μάνατζερ!

Keywords
Τυχαία Θέματα