H χειμερινή Day to Night συλλογή της Ioanna Kourbela

Την Ioanna Kourbela την έχω συνδυάσει με τις γεωμετρικές γραμμές, τα πολυμορφικά ρούχα και τα εναλλακτικά υφάσματα. Αυτό όμως που με εντυπωσιάζει κάθε φορά στις συλλογές της είναι η ικανότητα της να μένει πιστή στο σχεδιαστικό της στυλ και να το εξελίσσει ταυτόχρονα. Έτσι, για τη χειμερινή συλλογή 2015-16 που το θέμα της ήταν η "Μέρα σε Νύχτα" κατόρθωσε να παραδώσει ενδύματα που βασίστηκαν στο σχήμα της κλεψύδρας, ρούχα που φέρνουν μια
αρμονική στιλιστική μετάβαση από το πρωί στο βράδυ από υφάσματα με οικολογική "συνείδηση". Όπως σημειώνει η ίδια η σχεδιάστρια για την Day to Night συλλογή της: "Αποφασιστική και αυθόρμητη, η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-16 είναι μία φιλόδοξη προσέγγιση της σύλληψης της ένδυσης, κατεδαφίζοντας τα σύνορα ανάμεσα στο καθημερινό και το εξαιρετικό, το πρωινό και βραδινό. Ενσωματώνοντας διαφορετικές μεταξύ τους γκάμες, είναι μία συλλογή που φοριέται από μέρα σε νύχτα…"[caption id="attachment_87808" align="aligncenter" width="597"] H Ioanna Kourbela συνομιλεί με δημοσιογράφους και bloggers κατά τη διάρκεια του press day[/caption]Έτσι, στη νέα συλλογή της Ioanna Kourbela ξεχωρίζουν τα ακόλουθα στοιχεία:Σιλουέτες με γεωμετρικούς άξονες που παραπέμπουν στο σχήμα της κλεψύδρας.Αντιφατικότητα και αρμονία. Οι συνδυασμοί των δύσκαμπτων και μαλακών υλικών. Έτσι στη Day to Night συλλογή ένα πρωτοποριακό υλικό που θυμίζει τσαλακωμένο δέρμα αλλά είναι από επεξεργασμένο χαρτί συνδυάζεται με τη μάλλινη γούνα, ενώ συναντάμε και τους συνδυασμούς διπλής όψεως τσόχα και βαμβακερό και το pilling-look παλτόπανο.Αντιθέσεις. Τα γεωμετρικά και λιτά κοψίματα που παραπέμπουν σε κυβισμό, εξισορροπούνται από τη θολή θαμπάδα των υλικών που "μαλακώνουν" το ένδυμα και του δίνουν πιο θηλυκό ύφος. Παράλληλα, οι θηλυκές και vintage γραμμές αποκτούν μια σύγχρονη urban διάθεση.Τα χρώματα της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 15-16 έχουν γήινες καταβολές και μια θερμή ενέργεια, που ζωντανεύει μέσα από τις υφές. Οι σκούρες αποχρώσεις, ρουμπινί και χρυσαφένιο καφέ, σαν πολύτιμοι λίθοι στο σκοτάδι. Και ένα γαλάζιο, ζωντανό και ανάλαφρο, όπως η άμμος που κυλάει μέσα στην κλεψύδρα. Για την προώθηση της Day to Night collection δημιουργήθηκε ένα ονειρικό φιλμ με φόντο την Αθήνα, την πόλη που μισούμε το πρωί και λατρεύουμε το βράδυ αλλά το στυλ και η αισθητική μπορεί να ομορφαίνει κάθε στιγμή της ημέρας:

Φυσικά, η Ioanna Kourbela ολοκληρώνει τη χειμερινή συλλογή της με υπέροχα αξεσουάρ, όπως τσάντες, ζώνες και γάντια, αλλά και κοσμήματα που παραπέμπουν στο σχήμα της κλεψύδρας.

Μπορεί η πρακτικότητα να έχει υψηλή αισθητική και ονειρική διάθεση; Οι στίχοι για την ατμόσφαιρα της συλλογής, δίνουν την απάντηση:

Μέρα σε Νύχτα.

Κλεψύδρα - Σώμα.

Μέσα μου εγώ,

πολύτιμη.

Άμμος.

Δεν είμαι παρελθόν.

Μέλλον.

Μέρα ή νύχτα.

Τώρα ή πάντα.

Τέλος ή αρχή.

Αλλά μια γεωμετρία.

Είμαι μόνο η στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα