Ρώσος YouTuber καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση γιατί έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία!

Ως γνωστόν στη Ρωσία είναι ιδιαιτέρως αυστηροί σε θέματα ηθικής και σε ότι έχει να κάνει με την προσβολή συμβόλων που σχετίζονται με την ορθόδοξη θρησκεία. Για αυτό και ένας Ρώσος YouTuber μάλλον πλήρωσε ακριβά την «έμπνευση» του να παίξει Pokemon Go (τον περασμένο Αύγουστο) μέσα σε μία ορθόδοξη εκκλησία, ανεβάζοντας μάλιστα ένα χαβαλετζίδικο (και προκλητικό για κάποιους) video στο κανάλι του στο YouTube.

Ο

22χρονός Ruslan Sokolovsky, που κατοικεί στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ συνελήφθη από τις Ρωσικές αστυνομικές αρχές (για αυτή την «ανίερη» και «βλάσφημη» πράξη του) και μάλιστα πρόσφατα καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση (με αναστολή)! Το σχετικό video που αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» (και σημειώστε ότι το παρακολούθησαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα) εμφάνιζε τον διάσημο YouTuber να προειδοποιεί τους πιστούς να μην παίζουν Pokemon Go στο εσωτερικό ορθόδοξων ναών γιατί… κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους και εμφανώς στόχος του δεν ήταν να αποτρέψει τους πιστούς αλλά να κάνει τρελό χαβαλέ. Ο 22χρόνος αν και κατανόησε ότι δεν έκανε το σωστό, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο, το οποίο μάλλον δεν συγκινήθηκε και ιδιαίτερα από αυτήν την «απερισκεψία» του, (αν και η αλήθεια είναι ότι η ποινή του θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη)! H δικαστής που καταδίκασε τον Sokolovsky, δήλωσε ότι οι πράξεις του αποτελούν ασέβεια προς την Ρωσική κοινωνία και προσβολή για τα θρησκευτικά πιστεύω άλλων συμπολιτών του. Τελικά από αυτή την αλλόκοτη (αλλά μάλλον συνηθισμένη για τα δεδομένα της Ρωσικής κοινωνίας) ιστορία προκύπτει ότι καλό θα ήταν να μην κυνηγάμε Pokemon σε θρησκευτικούς χώρους, καθώς καμιά φορά ένας Bulbassar είναι ικανός να σε στείλει ακόμη και στη… φυλακή!

The post Ρώσος YouTuber καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση γιατί έπαιζε Pokemon Go σε εκκλησία! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα