Ο Peter Molyneux θέλει να μας δώσει και 4ο Fable

Το τελευταίο Fable το είδαμε πριν από 6 χρόνια. Της βασικής σειράς δηλαδή, γιατί υπήρξαν κάποια spin-offs με όχι και τόσο επιτυχημένα premises. Γενικά τα παιχνίδια της σειράς θεωρούνται αρκετά καλά, και ο μόνος λόγος που δεν ήταν καλύτερα, αποδίδεται σε αυτό που λένε στο χωριό μου, «unrealized potential». Δηλαδή ενώ υπήρχε περιθώριο για να παρουσιαστεί κάτι πιο πλούσιο και ολοκληρωμένο, κυκλοφόρησαν 3 τίτλοι «μόνο με τα απαραίτητα».

Σε κάθε περίπτωση ο δημιουργός της σειράς, Peter Molyneux, δεν το βάζει κάτω, δηλώνοντας

πως θέλει να φτιάξει το Fable 4 αν του δοθεί η ευκαιρία. Διευκρίνισε όμως ότι για ένα τέτοιο project θα έπρεπε να συγκεντρώσει ξανά την ομάδα ανάπτυξης των προηγούμενων παιχνιδιών. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Lionhead Studios, που είχε φτιάξει τα Fable, κατέβασε ρολά πριν από ακριβώς 7 μήνες.

Μεγάλες ευθύνες για την εγκατάλειψη του Fable έριξε στην ίδια τη Microsoft, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία έδειχνε υπερβολικά ενοχλημένη από το αντισυμβατικό περιεχόμενο των παιχνιδιών. Χαρακτηριστικά θυμίζουμε ότι -ως δευτερεύουσες δραστηριότητες- τα Fable games επέτρεπαν τις ομόφυλες σχέσεις, την πολυγαμία, τις ιερόδουλες, κ.ά. Μάλιστα αίσθηση είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια η αποκάλυψη ότι η Microsoft είχε αρνηθεί να βάλει στο εξώφυλλο του Fable 3 την Page, δηλαδή έναν από τους βασικούς χαρακτήρες (που όμως δεν ήταν player character). Η αιτιολογία της Microsoft ήταν, σύμφωνα με τον πρώην art director του παιχνιδιού, ότι η Page ήταν μαύρη και γυναίκα, και ότι ένας λευκός άντρας είναι δοκιμασμένη συνταγή που «πουλάει» !!!

The post Ο Peter Molyneux θέλει να μας δώσει και 4ο Fable appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα