Ένα επικό ταξίδι στο Μεσαίωνα… Συνέντευξη με την Ελληνική Ακαδημία Οπλομαχίας Marxbrüder!

Δεν υπάρχει φανατικός gamer που να μην λατρεύει τις μάχες με σπαθιά και γενικώς κάθε τύπου μεσαιωνικά όπλα. Από το SoulCalibur και τα Dark Souls μέχρι το For Honor και το Mount & Blade, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με την έκρηξη αδρεναλίνης που προσφέρει ένα καλό sword fighting-based game.

Αναμφίβολα, από τον κόσμο του gaming υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, όπου το sword fighting δίνει και παίρνει, ωστόσο ίσως τίποτα να μην μπορεί να συγκριθεί με τη δράση που δύναται να προσφέρει το «real thing»! Πόσο πιο «epic» άλλωστε θα ήταν να φορούσατε τη μεσαιωνική πανοπλία σας, να κραδαίνατε το σπαθί σας και να ορμούσατε στη μάχη όπως ακριβώς συμβαίνει στο For Honor της Ubisoft.

Μία αίσθηση για το πώς είναι να χρησιμοποιεί κάποιος ένα μεσαιωνικό όπλο μπορείτε να πάρετε από συλλόγους που ειδικεύονται στην διάδοση, διατήρηση και παρουσίαση της μεσαιωνικής οπλομαχητικής. Ένας από αυτούς τους συλλόγους είναι και ο Marxbrüder Guild Hellas (για περισσότερο info κάντε click εδώ και εδώ), με έδρα τον Πειραιά (Μυκάλης 32 & Κενταύρων, 1ος όροφος), όπου εδώ και καιρό τα μέλη του με μπόλικη αγάπη και μεράκι έχουν φροντίσει ώστε να μπορούμε σήμερα να εντρυφήσουμε στο παρελθόν των Ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών της Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής περιόδου.

Με μόνο γνώμονα την αναζήτηση, τη μελέτη και την διαιώνιση των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών: εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι, αθλητές, επιστήμονες, συνεργάτες, φίλες και φίλοι των τεχνών ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στο σήμερα μία τέχνη που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων. Οι άνθρωποι του συλλόγου αναλαμβάνουν τη μελέτη και την ανακατασκευή των συγκεκριμένων μαχητικών τεχνικών και με βάση τα αυθεντικά εγχειρίδια οπλομαχητικής που είναι διαθέσιμα ζωντανεύουν μία τέχνη που θα μπορούσε να χαθεί και να σβήσει στο πέρασμα των αιώνων.

Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου συμμετέχουν ενεργά στον αθλητικό τομέα των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών –ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Εμείς βρεθήκαμε στους χώρους του συλλόγου και συνομιλήσαμε με τους υπευθύνους του Marxbrüder Hellas, οι οποίοι ανέλαβαν να μας μιλήσουν για τον θαυμαστό κόσμο της Μεσαιωνικής Οπλομαχίας, αλλά και για τους στόχους του συλλόγου τους.

The post Ένα επικό ταξίδι στο Μεσαίωνα… Συνέντευξη με την Ελληνική Ακαδημία Οπλομαχίας Marxbrüder! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα