Motocross Madness

Τα παιχνίδια με μηχανές δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με ίσους όρους, όπως τα παιχνίδια με αυτοκίνητα. Κάποιες φορές όμως η αγορά του gaming μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μία από αυτές τις καλές περιπτώσεις είναι και το Motocross Madness.

Σενάριο και τα ρέστα

Όλα ξεκίνησαν το 1998, όταν κυκλοφόρησε το αρχικό Motocross Madness, ένα racing game με μηχανές που έδινε έμφαση στα ακροβατικά. Το 2008 η Microsoft εισήγαγε στο Xbox 360

τα avatars. Έτσι, εν έτει 2013, το Motocross Madness κυκλοφορεί ξανά, σε μία ανανεωμένη έκδοση, όπου ο παίκτης χρησιμοποιεί το avatar του ως racer. Ναι, είναι απλά ένα αγωνιστικό videogame με μηχανές. Και να είχε σενάριο, τι θα το έκανες δηλαδή;



Gameplay

Το Motocross Madness δεν είναι ένα τυπικό racing game. Ο σκοπός σου εδώ είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα και πιο εντυπωσιακά ακροβατικά, στη διάρκεια κάθε αγώνα. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο να τερματίσεις τουλάχιστον τρίτος. Κερδίζοντας μία καλή θέση πρόκρισης, αλλά και πόντους από κάθε ακροβατικό, κερδίζεις χρήματα. Έτσι μπορείς να βελτιώσεις τεχνικά και αισθητικά τη μηχανή σου, αλλά και να αγοράσεις καλύτερες μηχανές. Επίσης, κερδίζοντας πόντους από τα ακροβατικά, και ανεβάζοντας το επίπεδο του racer σου, ξεκλειδώνεις πιο περίπλοκα και πιο εντυπωσιακά κόλπα. Ως χαρακτήρα θα έχεις το avatar σου, με τη μορφή και την εμφάνιση που έχει ακριβώς πριν φορτώνεις το παιχνίδι κάθε φορά, όμως, προχωρώντας στο παιχνίδι, μπορείς να αποκτήσεις αγωνιστικό εξοπλισμό για να τον ντύνεις κατάλληλα. Οι πίστες περιλαμβάνουν εντυπωσιακές τοποθεσίες από την Αίγυπτο, την Αυστραλία και την Ισλανδία. Σε αυτές τις πίστες υπάρχουν και διάφορες προκλήσεις, όπως να ξεπεράσεις τα σκορ των προγραμματιστών, ή να συλλέξεις bonus αντικείμενα. Φυσικά από ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το multiplayer, τόσο τοπικά όσο και online. Γενικά οι μηχανές έχουν πολύ καλό κράτημα, αν και πρέπει να προσέχεις την κατεύθυνση και τη διάρκεια του κάθε ακροβατικού για να μην τσακιστείς, χάνοντας πόντους και χρόνο.

Και από εμφάνιση;

Όλα τα σημεία κάθε πίστας είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένα και εμπλουτισμένα με διάσπαρτα κτίσματα, πανίδα αλλά και… ολίγον νερό. Εκπληκτικός είναι και ο καιρός, με καταγάλανο ουρανό, έντονη λιακάδα, και πολλά εφέ, όπως αέρα και σκόνη. Μόνο που για κάποιο λόγο δεν είναι πάντα ευδιάκριτες οι εναλλακτικές διαδρομές που μπορείς να ακολουθείς. Η καλύτερη δουλειά έχει γίνει όμως στο τερέν όπου τρέχεις, το οποίο αντιδρά εξαιρετικά στη συμπεριφορά της μηχανής. Και οι ίδιες οι μηχανές όμως είναι πραγματικά επιβλητικές!

Keywords
Τυχαία Θέματα