Life is Strange: Before the Storm – Episode 1 Review

Το 2015 η εταιρία Dontnod Entertainment σε συνεργασία με την Square Enix κυκλοφόρησε το episodic graphic adventure game “Life is Strange” για PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360,

Xbox One και PC. Η ιστορία του παιχνιδιού (που περιείχε συνολικά 5 επεισόδια), είχε να κάνει με την 18χρονη Max Caulfield, η οποία ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να γυρίζει το χρόνο πίσω, μία δύναμη που χρησιμοποιεί για να σώσει την κολλητή της φίλη Chloe Price από βέβαιο θάνατο. Το παιχνίδι κατάφερε να λάβει εξαιρετικές κριτικές και να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό (μέσα σε αυτό βρίσκομαι κι εγώ). Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία Deck Nine αποφάσισε να πάρει την σκυτάλη και με τις ευλογίες της Square Enix να κυκλοφορήσει ένα prequel του αρχικού παιχνιδιού, ονόματι “Life is Strange: Before the Storm.” Όπως και το πρώτο παιχνίδι έτσι και το Before the Storm πρόκειται για ένα episodic graphic adventure game. το οποίο περιλαμβάνει συνολικά τρία επεισόδια (με το πρώτο εξ’ αυτών να κυκλοφορεί στις 31 Αυγούστου με τον τίτλο “Awake.”).

STORY

Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται για ακόμα μια φορά στο Arcadia Bay, μια παραθαλάσσια πόλη του Oregon, μόνο που σε αντίθεση με το original game πλέον ως playable χαρακτήρα έχουμε την 16χρονη Chloe Price. Η Chloe έχοντας βιώσει τον άδικο χαμό του πατέρα της, μετά από ένα φρικτό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε, προσπαθεί με κάποιο τρόπο να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Δυστυχώς οι διέξοδοι που επιχειρεί να βρει περιλαμβάνουν το τσιγάρο, το ποτό, τα ναρκωτικά και φυσικά τις κοπάνες από το σχολείο. Μέσα σε όλα αυτά, το γεγονός ότι η μητέρα της προσπαθεί να κάνει μια καινούργια αρχή στην ζωή της με τον David Madsen, σε συνδυασμό με το ότι η μέχρι πρότινος κολλητή της φίλη Max την έχει εγκαταλείψει, δεν βελτιώνουν καθόλου την κατάσταση. Σαν όαση μέσα σε όλα αυτά θα εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά η Rachel Amber, η πιο διάσημη μαθήτρια της ακαδημίας Blackwell. Όλοι νομίζουν ότι η Rachel έχει την “τέλεια” ζωή, μόνο που όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα φαινόμενα απατούν. Η γνωριμία της Chloe με την Rachel θα γίνει κάτω από περίεργες συνθήκες, αυτό όμως θα αποτελέσει την αρχή μιας πολύ ιδιαίτερης φιλίας την οποία θα δούμε να ανθίζει και να εξελίσσεται μέσα από τα επεισόδια του παιχνιδιού…

GAMEPLAY

Ο χειρισμός ακολουθεί πιστά όλα όσα γνωρίσαμε μέσα από το original παιχνίδι, μόνο που πλέον δεν έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιούμε ταξίδια στον χρόνο. Η Chloe μπορεί γενικά να περιπλανιέται στο χώρο, να εξερευνά το περιβάλλον της (για παράδειγμα να εξερευνήσει κάποιο σημείο, να χαζέψει κάποιο poster κ.λπ), ενώ όπως αντιλαμβάνεστε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού αφορά στην συναναστροφή με non-playable χαρακτήρες.

Για ακόμα μια φορά το βασικό στοιχείο για την εξέλιξη της ιστορίας είναι οι συνομιλίες. Συγκεκριμένα κάθε φορά που η Chloe συμμετέχει σε μια συζήτηση, το παιχνίδι μας δίνει κάποιες διαθέσιμες απαντήσεις και εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε αυτή που ταιριάζει πιο πολύ στον χαρακτήρα μας ή αυτή που νομίζουμε ότι θα έδινε η Chloe εκείνη τη στιγμή. Όλες οι συζητήσεις που πραγματοποιούμε επηρεάζουν την ιστορία μέσω βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων συνεπειών, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι μοναδικό. Μάλιστα, επειδή ακριβώς αυτή τη φορά δεν μπορούμε να γυρίζουμε το χρόνο πίσω για να διορθώσουμε-αλλάξουμε τις απαντήσεις μας, οι επιλογές μας είναι τελικές και καθοριστικές.

Εκτός όμως από τις κλασσικές συνομιλίες το Before the Storm περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα του Backtalk. Με το Backtalk η Chloe μπορεί να διαφωνήσει έντονα με τον συνομιλητή της και ο σκοπός της είναι να βγει νικήτρια από αυτή τη διαφωνία. Για να γίνει αυτό το παιχνίδι εμφανίζει και πάλι ένα dialogue tree και εμείς πρέπει να επιλέξουμε τις απαντήσεις που πιστεύουμε ότι είναι οι πιο κατάλληλες για την κάθε περίσταση. Για να μπορέσουμε να νικήσουμε στο Backtalk θα πρέπει να δώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό “σωστών” απαντήσεων μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως και στις κλασσικές συνομιλίες έτσι και εδώ το αποτέλεσμα κάθε συζήτησης επηρεάζει την ροή του παιχνιδιού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι ως Collectible feature το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε διάφορα Graffiti σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία θα πρέπει να ανακαλύπτουμε.

ΓΡΑΦΙΚΑ – ΗΧΟΣ

Τα γραφικά του παιχνιδιού θα έλεγα ότι είναι αρκετά πανομοιότυπα με αυτά που συναντήσαμε δύο χρόνια πριν στο Life is Strange, μόνο που πλέον έχουμε πιο καθαρά facial expressions. Γενικά το στοιχείο του ρεαλισμού δεν είναι πολύ έντονο, ωστόσο τόσο ο σχεδιασμός των χαρακτήρων όσο και γενικά των τοποθεσιών είναι πολύ όμορφος και απόλυτα ικανοποιητικός. Στο συνολικό οπτικό αποτέλεσμα μεγάλη σημασία έχουν παίξει για ακόμα μια φορά τόσο τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και οι εναλλαγές στον φωτισμό.

Από την πλευρά του ήχου, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι και πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα εκπληκτικό soundtrack, το οποίο καταφέρνει να ταιριάξει απίστευτα με το ύφος του παιχνιδιού. Ομολογώ ότι το soundtrack του Life is Strange το είχα λατρέψει και είχα φοβηθεί λίγο για το τι θα συναντήσουμε στο Before the Storm. Ευτυχώς όμως το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε ξεκάθαρα το παιχνίδι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Life is Strange Before the Storm είναι ένα παιχνίδι, το οποίο απευθύνεται τόσο σε άτομα που έχουν παίξει το original game, όσο και σε όσους δεν γνωρίζουν καθόλου το story του αρχικού τίτλου. Όσοι παίκτες ανήκουν στην πρώτη κατηγορία θα βιώσουν αναπόφευκτα ένα ευχάριστο αλλά και ταυτόχρονα στενάχωρο ταξίδι στο παρελθόν. Αντίστοιχα όσοι παίκτες ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία θα έλεγα ότι το Before the Storm αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να μυηθούν στον εκπληκτικό και απίστευτα συγκινητικό κόσμο του Life is Strange.

Ανάπτυξη: Deck Nine Έκδοση: Square Enix Διάθεση: CD Media

The post Life is Strange: Before the Storm – Episode 1 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα