LEGO Worlds Review

Για να ξεκινήσω θα πω κάτι που θα παρατηρήσεις κατευθείαν στο LEGO Worlds. Μοιάζει με το Minecraft. Και τα δύο είναι «τετραγωνισμένα», με πολλούς διαφορετικούς κόσμους, έντονα χρώματα και σε αφήνουν να χτίσεις οτιδήποτε θες. Ωστόσο, όπως θα δεις και παρακάτω εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες ανάμεσα στα 2 παιχνίδια…

Στο sandbox LEGO Worlds είσαι ένας αστροναύτης

ή μια intergalactic girl (μόλις προχωρήσεις στο παιχνίδι θα μπορείς να υποδυθείς κι άλλους ήρωες όπως, πειρατής, Yeti ή οτιδήποτε άλλο). Το διαστημόπλοιό σου συντρίβεται και τώρα η αποστολή σου είναι να βρεις όσα περισσότερα χρυσά τουβλάκια Lego μπορείς για να το επισκευάσεις και στην πορεία να γίνει το πιο κουλ διαστημόπλοιο όλων. Ο σκοπός δεν είναι αυτός καθαυτός, αλλά να ανακαλύψεις και να εξερευνήσεις όσους περισσότερους κόσμους μπορείς με αυτό το διαστημόπλοιο. Κάθε κόσμος είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα γοητευτικός με πλανήτες που μπορεί να έχουν σχεδόν οτιδήποτε (μπορείς να φανταστείς ένα προϊστορικό ηφαίστειο ή έναν ολόκληρο κόσμο «Hansel & Gretel»-100% γλυκά, 0% μάγισσα-;).

Το LEGO Worlds δεν εστιάζει στην ιστορία. Κάθε σύμπαν έχει απλά tasks, και το main story είναι ουσιαστικά μία εκπλήρωση όλων των objectives, ώστε να μαζέψεις το σύνολο από τα χρυσά τουβλάκια (τα οποία σου δίνουν οι NPC χαρακτήρες, αφού εκπληρώσεις το εκάστοτε task). Επίσης, αποτελεί στον πυρήνα του ένα απλό παιχνίδι, όπου δεν έχεις να φοβάσαι ότι θα σε φάνε ζόμπι ή θα πέσεις από κάποιο γκρεμό (μπορεί να σου επιτεθεί κάποιος σκελετός, αν γυρίσεις την ώρα σε βραδινή ή να πνιγείς στη θάλασσα αν δε φοράς στολή αστροναύτη, αλλά έχεις άπειρα respawn), κάτι που το καθιστά ιδανικό παιχνίδι για κάθε ηλικία, αλλά μπορεί να απογοητεύσει κάποιους «hardcore» gamers.

Τα εργαλεία σου είναι 5: Α) Το discovery tool, με το οποίο ανακαλύπτεις και ξεκλειδώνεις όλα τα αντικείμενα και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού ώστε να μπορείς να τους προσθέσεις ανενόχλητος στον κόσμο σου (ή, αν έχεις κι εσύ σατιρική διάθεση, να πετάς κοχύλια, θάμνους, γουρούνια και ελέφαντες στον αέρα μέχρι να βαρεθείς). Β) Το landscape tool, με το οποίο μπορείς να ισοπεδώσεις ή να δημιουργήσεις βουνά και λακκούβες και να προσθαφαιρέσεις στο και από το φυσικό τοπίο του κόσμου κατά βούληση. Γ) Το paint tool, με το οποίο μπορείς να χρωματίσεις τα πάντα με χρώματα και συνδυασμούς που ποικίλουν από τα πιο νορμάλ, καθημερινά χρώματα μέχρι κουλές αποχρώσεις που θυμίζουν τσίρκο Δ) To copy tool, με το οποίο μπορείς να αντιγράψεις απευθείας οποιαδήποτε κατασκευή βρίσκεις στο παιχνίδι και σου αρέσει. Ε) Το build tool, το ιερό δισκοπότηρο του λάτρη των Lego, με το οποίο μπορείς να χτίσεις ό,τι θες «τουβλάκι-τουβλάκι» με απόλυτη ελευθερία σε σχέδια, χρώματα και μεγέθη.

Σε αυτά τα εργαλεία, αφού μαζέψεις 100 (!) χρυσά τουβλάκια, προστίθεται το Free Build Mode, το οποίο είναι η αποθέωση του δημιουργού μέσα σου. Με αυτό μπορείς πραγματικά να δημιουργήσεις οτιδήποτε θες εύκολα, γρήγορα και φαντασμαγορικά, αλλά το κακό είναι ότι σε αυτή την περίπτωση η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι διαθέσιμη από την αρχή.

Το παιχνίδι είναι, αν μη τι άλλο, καλοφτιαγμένο, ειδικά όσον αφορά τους μηχανισμούς του gameplay και τον τρόπο που σου εξηγεί τι πρέπει να κάνεις. Ο τρόπος που λειτουργεί ο χαρακτήρας σου και κάθε εργαλείο που χρησιμοποιείς σχεδόν μαντεύει τι σκοπεύεις να κάνεις, και ανταποκρίνεται ανάλογα. Κάθε κόσμος στην αρχή λειτουργεί ως ένα mini tutorial για τα εργαλεία σου, κάτι το οποίο δε μπορώ παρά να εκθειάσω. Αντί να βαριέσαι σε ένα προκαθορισμένο tutorial προχωράς την ιστορία σου και εξελίσσεσαι βήμα – βήμα. Επίσης, ένα στοιχείο του παιχνιδιού που μου άρεσε πολύ είναι η χρήση του «σατιρικού αφηγητή», ο οποίος σε καθοδηγεί καθ’ όλο το παιχνίδι με τις συμβουλές και τα ευχάριστα σχόλιά του (αν δε χαμογελάσεις έστω και μία φορά όσο παίζεις στείλε ελεύθερα μήνυμα παραπόνου κατευθείαν σε μένα)! Τα αρνητικά του παιχνιδιού έχουν να κάνουν στο ότι «κολλάει» κάποιες φορές. Η καλύτερη λύση για αυτό είναι συχνά save and exit ώστε να μη μείνεις… με το χειριστήριο στο χέρι.

Σίγουρα μιλάμε για ένα game που είναι ιδανικό για τους fans του είδους και των LEGO, ειδικότερα εάν σου αρέσει να εξερευνάς και να κατασκευάζεις πράγματα. Οι κόσμοι που μπορείς να επισκεφτείς είναι πολλοί και ο κάθε ένας σου αφήνει μία ευχάριστη γεύση και μία ιδιαίτερη περιέργεια για το τι άλλο θα μπορούσαν να έχουν σκεφτεί οι δημιουργοί (είχαν έμπνευση-αυτό είναι το μόνο σίγουρο). Το LEGO Worlds είναι ένα, αν μη τι άλλο, καλοφτιαγμένο παιχνίδι. Έχει εύκολο gameplay και επίσης μπορείς να παίξεις σε 2-player mode και ακόμη και online. Αν είσαι casual gamer ή σου αρέσει πολύ να εξερευνάς και να δημιουργείς κόσμους, είναι πολύ καλό για σένα. Αν, πάλι, θες hardcore σενάριο, ιστορία και δύσκολα tasks να εκπληρώνεις, δύσκολα θα καταφέρει να σε τραβήξει. Άλλωστε, το LEGO Worlds δεν είναι τίποτε άλλο πάρα άπειροι κόσμοι φτιαγμένοι από τα τουβλάκια της παιδικής μας ηλικίας σε ένα απόλυτα ελεύθερο sandbox περιβάλλον! Τι άλλο δηλαδή περισσότερο να ζητήσει ένας fan των LEGO;

Ανάπτυξη: Traveller’s Tales Έκδοση: Warner Bros. Διάθεση: Zegetron

The post LEGO Worlds Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα