Grand Theft Auto V [PC]

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αναφερθούμε σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού μιας και έπειτα απο αρκετές ώρες ακόμα ανακαλύπτουμε νέα και πολύ συναρπαστικά δρώμενα αντίθετα με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς GTA οπου στο τέλος δεν υπήρχε τίποτα να κάνεις εκτός του να περιμένεις κάποιο DLC. Πρόκειται για μια πραγματικά καλογυαλισμένη έκδοση οπου η σημασία στη λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και δικαιώνει την υπομονή μας. Υπέροχα

γραφικά, υψηλές αναλύσεις, γρήγορο gameplay και όλα αυτά σε ένα open world περιβάλλον που προσφέρεται για πειραματισμούς, αγώνες και…έγκλημα. Η Rockstar με αυτόν τον τίτλο κατάφερε να διορθώσει παλιότερα σφάλματα και να προσφέρει στους χρήστες των PC μια πιο γεμάτη εμπειρία , αντάξια της αναμονής, έστω και έπειτα απο αρκετά μικροπροβλήματα στο launch τα οποία διορθώθηκαν αν και όχι απολύτως όλα.

Story Mode Αυτή τη φορά η Rockstar αλλάζει τη συνταγή και αντί ενός ήρωα-μετανάστη έχουμε στη διάθεσή μας τρείς εγκληματίες-πρωταγωνιστές , τον Michael, τον Franklin και τον παρανοϊκό Trevor. Ο Michael De Santa είναι ληστής τραπεζών που ζει μια πολύ βαρετή ζωή σε μια έπαυλη στο Vinewood με τα κακομαθημένα παιδιά του και τη γυναίκα του που φλερτάρει με τον προπονητή του τένις. Ο Franklin Clinton, ένας φιλόδοξος νεαρός που μαζί με τον wannabe-gangsta φίλο του προσπαθεί να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα και… ο Trevor Philips, ο απόλυτα ψυχρός και παρανοϊκός κακοποιός που σκοτώνει χωρίς προφανή λόγο. Τρείς ιστορίες που περιπλέκονται σε ένα κοινό σενάριο το οποίο καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του χρήστη αμείωτο με τις εναλλαγές του και τις ανατροπές. Συνολικά υπάρχουν 79 αποστολές (κύριες και δευτερεύουσες) για να ολοκληρωθεί το story mode, τις οποίες καλούμαστε να βγάλουμε εις πέρας έχωντας στη διάθεσή μας άλλοτε ένα άλλοτε δύο ή όλους τους πρωταγωνιστές μας. Κάθε ήρωας έχει κάποια ξεχωριστά χαρίσματα ενώ υπάρχουν και πολλά κύρια στατιστικά που είναι ίδια για όλους και ανεβαίνουν όσο τα εξασκούμε (πχ. τρέχοντας, ανεβαίνει το stamina). Ανάμεσα στις αποστολές μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε ό,τι μας κατέβει. Υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά για να ληστέψουμε, αρκετοί πολίτες στα ΑΤΜ, άπειρα official και unofficial άλματα, σπορ αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σκάφη, αεροπλάνα, ελικόπτερα και ότι άλλο θα ζητούσαμε ενώ η αστυνομία είναι πάντα κάπου δίπλα και έτοιμη για κυνηγητό. Πολλές άλλες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, πτώσεις με αλεξίπτωτα, μπράντεφερ, τένις είναι επίσης απλωμένες στο χάρτη του GTA V συμπληρώνοντας θετικά την όλη εμπειρία. Όλοι οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν το smartphone τους για να επικοινωνούν με τις επαφές τους και για άλλες λειτουργίες όπως την αγορά/πώληση μετοχών, αγορά κατοικίας μέσω ιντερνετ κ.α. Οι αποστολές είναι στο γνωστό στυλ της σειράς, παρ’όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι εκτέλεσης και πολλά περιθώρια για οργάνωση και στρατηγική στις επιθέσεις.

Online mode Ύστερα απο διάφορα μικροπροβλήματα με το Social club της Rockstar καταφέραμε να συνδεθούμε και να φτιάξουμε τον πρώτο μας χαρακτήρα στο παιχνίδι. Το character creation μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε αρκετές λεπτομέρειες στην εμφάνισή μας αφού πρώτα διαλέξουμε τους γονείς μας! Απο τις πρώτες κιόλας στιγμές που βρεθήκαμε στον ανοιχτό κόσμο του GTA V είχαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε καθώς και πάρα πολλές κλήσεις απο άλλους παίκτες για αποστολές ή αγώνες. Μπορείτε να γίνετε μέλος ενός πληρώματος (crew) και να κάνετε αποστολές παρέα με φίλους, να αυξήσετε την περιουσία σας με ληστείες, να τρέξετε σε όλων των ειδων τους αγώνες με έναν έως και τριάντα άλλους παίκτες, να παίξετε διάφορα παιχνίδια ή απλά να περιφέρεστε και να προκαλείτε πανικό. Όλα εξαρτώνται απο τη διάθεσή σας και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Rockstar πέτυχε το στόχο και κυκλοφόρησε ένα πολυδιάστατο τίτλο που δεν χάνει απο κάπου και δεν προβλέπεται να βγεί απο το σκληρό μας δίσκο για πάρα πολύ καιρό. Τελειώνοντας οποιοδήποτε event, ο παίκτης μας αμοίβεται με χρήματα, job points και reputation points. Τα χρήματα τα χρειαζόμαστε προφανώς για να αγοράζουμε όπλα και σφαίρες, οχήμα, σπίτι, γκαράζ κ.α. Τα job points (JP) είναι ένας αριθμός που αντικατοπτρίζει την εμπειρία μας σε «δουλειές». Έπειτα απο κάθε αποστολή ο παίκτης αναλόγως με την απόδοσή του κερδίζει JP τα οποία και φαίνονται δίπλα στο όνομά του. Όταν ο παίκτης μας συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό reputation points (RP) ανεβαίνει ένα rank. Όπως είναι συνηθισμένο όσο ανεβαίνουμε ranks περισσότερα features γίνονται διαθέσιμα και ο αριθμος των RP που απαιτείται για το επόμενο rank μεγαλώνει. Το τελευταίο κλειδωμένο αντικείμενο του παιχνιδιού (minigun) ξεκλειδώνει στο rank 120, παρ’όλα αυτά ο παίκτης συνεχίζει να ανεβαίνει ranks. (Μέγιστο rank 8000!) Για όσους τυχόν ενοχλούνται απο την υπερβολική δράση, υπάρχει και το passive mode ώστε να μην γίνονται θύμα επιθέσεων απο αγνώστους στο δρόμο. Οι αγώνες δρόμου, off-road, θάλασσας και αέρος με άλλους παίκτες είναι απλά απολαυστικοί και όλοι μπορούν να διοργανώσουν και να συμμετέχουν. Η χρήση ποντικιού και τα βελτιωμένα γραφικά στην έκδοση για PC ανεβάζουν το επίπεδο δυσκολίας μιας και κάποιος μπορεί πλέον να στοχεύσει απο πολύ πιο μακριά και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τα πρώτα εικοσιτετράωρα το παιχνίδι είχε κάποια προβλήματα κυρίως με την online πλευρά του και πολλοί παίκτες αντιμετώπισαν δυσκολίες στη σύνδεσή τους με τους servers, παρ’όλα αυτά αφού τα μεγαλύτερα «bugs» διορθώθηκαν άμεσα απο την Rockstar με ακόμα ένα patch το online λειτούργησε επαρκώς. Το μοναδικό πρόβλημα που μάλλον δε θα διορθωθεί είναι τα χρονοβόρα «loading» που θυμίζουν άλλες εποχές και …κονσόλες.

Για τους πιο δημιουργικούς παίκτες θα βρούμε το Creator στο online μενού. Αφού ολοκληρώσουμε ένα αρκετά αναλυτικό tutorial μας προσφέρονται αρκετά εργαλεία έτσι ώστε να χτίσουμε το δικό μας online event (race, deathmatch κ.α) και κατόπιν να παίξουμε με τους συνδεδεμένους φίλους μας. Να συμπληρώσουμε οτι η εφαρμογή iFruit για android και iOS έχει πλέον αναβαθμιστεί για να υποστηρίζει και PC users. Με το iFruit μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα μέσω του smart κινητού σας , όπως το να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας, να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης ή να «φτιάξετε» τα οχηματά σας!

Rockstar editor Πρόκειται για μια σουίτα δημιουργικών εργαλείων που παρέχει η Rockstar στους χρήστες με σκηνοθετικές ανησυχίες! Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στο χρήστη να καταγράψει με εύκολο τρόπο video, να το επεξεργαστεί και να το μοιραστεί μέσα απο το GTA V. Στο director mode μπορούμε να εξαντλήσουμε τη δημιουργικότητά μας και να στήσουμε το δικό μας περιβάλλον χρησιμοποιώντας πεζούς, ζώα ή και χαρακτήρες απο το story στο μέρος που θέλουμε, με πολλά εφέ στη διάθεσή μας και σύνθετες λειτουργίες κάμερας! Τα videos μπορούμε να τα ανεβάσουμε απ’ευθείας στο youtube ή και στο Social Club της Rockstar.

Γραφικά. Απο το μέλλον. Απίστευτες λεπτομέρειες σε όλο το μήκος και το πλάτος του χάρτη. Η Rockstar βάζει τον πήχη πολύ ψηλά για τους ανταγωνιστές της και παίρνει τα ηνία καταφέρνοντας να παρουσιάσει ένα τίτλο οπου τα γραφικά δεν υποσκελίζουν το gameplay και τα καρέ ρέουν άφθονα μπροστά στα μάτια μας. Τα τοπία είναι μαγευτικά και τα ηλιοβασιλέματα ονειρεμένα απο οπουδήποτε υπάρχει καλή θέα. Οι θάλασσες και τα ποτάμια, τα βουνά και οι πεδιάδες, οι πόλεις, τα λιμάνια και σε γενικές γραμμές όλος ο χάρτης βρίθει απο μοναδικές εικόνες και ασήμαντες-σημαντικές λεπτομέρειες. Συνολικά η ποιότητα των γραφικών του GTA V είναι σε πολύ υψηλα επίπεδα και το engine του παιχνιδιού φαίνεται να είναι πολύ καλά στημένο ώστε να εκμεταλλεύεται σωστά όλους τους διαθέσιμους πόρους του υπολογιστή μας προς τέρψιν των οφθαλμών μας. Στην έκδοση για υπολογιστές συνανταμε περισσότερη κίνηση στους δρόμους, μπορούμε να δούμε πολυ πιο μακριά στο βάθος (draw distance), υπάρχουν διάφορα νέα ζώα καθώς και καλύτερα damage effects.

Ήχος. Η σειρά GTA ειδικά στις τελευταίες εκδόσεις έχει δώσει μεγάλη σημασία στο θέμα του ήχου και στο GTA V αυτό είναι ηλίου φαεινότερον. Τα ηχητικά εφέ είναι άψογα και σε σωστή ένταση ενώ υπάρχουν ήχοι που δεν περιμέναμε να ακούσουμε αλλά ήταν εκεί (μέταλλα που διαστέλλονται κ.α). Οι 18 μουσικοί σταθμοί καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα, υπάρχει ομως και ένας custom για προσωπικές προτιμήσεις. Οι ήχοι απο το περιβάλλον βοηθούν και συμπληρώνουν ένα γενικά καλοφτιαγμένο παιχνίδι που θυμίζει κυριολεκτικά next-gen τίτλο όχι μόνο στα χαρτιά.

Τεχνικά.Όσον αφορά το θέμα του hardware είναι γνωστό πως η απορία που είχαν όσοι περιμέναν τον τίτλο ήταν αν θα μπορούσε ο υπολογιστής τους να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του. Πολλά είχαν ακουστεί αλλά ο κόσμος περίμενε πως η Rockstar καθυστερεί την έκδοση για pc με λόγο. Τελικά φαίνεται να δικαιώθηκαν όσοι περίμεναν ένα καλό optimization γιατί αυτό έγινε με το παραπάνω. Αν διαθέτετε ένα δυνατό gaming pc εξοπλισμένο με μια σύγχρονη κάρτα γραφικών τότε μπορείτε να δοκιμάσετε υψηλή ανάλυση 4Κ και όλο το μεγαλείο της ποιότητας του GTA V, αλλά, ακόμα και με ένα μέτριο σχετικά σύστημα θα απολαύσετε γρήγορο καρέ και ένα πανέμορφο παιχνίδι με ικανοποιητικά γραφικά που και πάλι ξεχωρίζουν! Όπως διαβάσατε νωρίτερα ένα ακόμη μείον είναι ο χρόνος φόρτωσης του παιχνιδιού κατα την εκκίνηση αλλά και όταν χρειαστεί να μεταφερθείτε αλλού για κάποια αποστολή. Η online έκδοση αν και λειτουργική πλέον, χρίζει βελτίωσης ενώ λείπει η επιλογή επανασύνδεσης σε περίπτωση που κάποιος παίκτης έχει βρεθεί εκτός. Αν για κάποιο λόγο αποσυνδεθεί κάποιος παίκτης τότε η αποστολή πρέπει να εκτελεστεί πάλι απο την αρχή. Δυστυχώς η εταιρία αποφάσισε να προστατέψει το παιχνίδι με ένα DRM που δεν φαίνεται να είναι καθόλου φιλικό ενώ παράλληλα καθιστά αδύνατο να παίξετε το παιχνίδι ακόμα και σε story mode χωρίς πρώτα να συνδεθείτε και να κάνετε λογαριασμό στο Social Club.

Περιμέναμε πολύ αλλά άξιζε. Η Rockstar φαίνεται πως δεν τσιγκουνεύτηκε πουθενά με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πιο ολοκληρωμένο και βελτιωμένο παιχνίδι που διεκδικεί δίκαια μια κορυφαία θέση στη λίστα των action-adventure games. Ένα παιχνίδι που συνδυάζει ποιότητα, άποψη, χιούμορ και πραγματικά ευχάριστο και γρήγορο gameplay με πολλή δράση και ένταση. Το παιχνίδι διατίθεται μέσω Steam ή μπορείτε να αγοράσετε την box έκδοση των 7 DVD.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Memory: 4GB
Video Card: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Memory: 8GB
Video Card: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible
HDD Space: 65GB

The post Grand Theft Auto V [PC] appeared first on gameslife.

Keywords
auto, auto, κινηση στους δρομους, gta v, windows 8, windows 7, νέα, gta, dlc, world, τραπεζες, philips, ατμ, official, Καταδύσεις, ιντερνετ, στυλ, online, club, creation, crew, job, συγκεκριμένο, features, δραση, patch, race, android, ios, smart, video, videos, youtube, πήχη, ηνία, engine, draw, custom, drm, games, steam, box, dvd, windows, running, intel, quad, cpu, amd, phenom, nvidia, directx, space, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ηνία, το θεμα, αστυνομια, αυτοκινητα, γυναικα, εικονες, εργαλεια, ζωα, θεμα, παιχνιδια, amd, cpu, dlc, dvd, games, gta, ios, nvidia, philips, running, smart, youtube, αγορα κατοικιας, αγορα, αγωνες, αξιζει, αξιζε, απλα, ατμ, βουνα, γινονται, γονεις, δυνατοτητα, δυστυχως, δωσει, δρωμενα, ευχαριστο, εγινε, εγχειριδιο, εφε, ευκολο, υπαρχει, εκκινηση, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, εποχες, εταιρια, ζωη, ιδια, ιντερνετ, υπομονη, υπολογιστες, ηχητικα, ηχοι, θεα, θυμιζει, εκδοσεις, κινηση, κυνηγητο, κυρια, λεπτομερειες, λειπει, ληστειες, λογο, μακρια, ματια, μηκος, μοτοσυκλετες, μπορειτε, παντα, ονομα, ουσιαστικα, οχηματα, οχημα, παιδια, περιβαλλον, ποιοτητα, προβληματα, πρωταγωνιστες, σεναριο, συγκεκριμένο, σειρα, σκαφη, συνταγη, σουιτα, σπιτι, στυλ, τοπια, υψηλη, φαινονται, φορα, χιουμορ, χρονος, ωρες, αδυνατο, box, club, custom, directx, drm, adventure, εφαρμογη, engine, road, ετοιμη, features, phenom, creation, γινετε, gta v, ηρωας, intel, job, μπροστα, windows, official, patch, παιχνιδι, πήχη, ποταμια, quad, σκοτωνει, space, steam, online, τριαντα, θαλασσες, θετικα, videos, windows 8, windows 7, world
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα