Forza Horizon 3 Review

Διαχρονικά κάθε κονσόλα έχει το racing game που την χαρακτηρίζει και την κάνει να ξεχωρίζει. Τα PlayStation είχαν πάντοτε τα Gran Turismo, τα Xbox τα Forza Motorsport, ενώ οι κονσόλες της Nintendo τα… Mario Kart. Αναμφίβολα, τα exclusive

racing games βρίσκονται πάντοτε στην «φαρέτρα» των εταιρειών που θέλουν να προσελκύσουν τους gamers και σίγουρα στην περίπτωση των κονσολών της Microsoft, το brand-name του Forza είναι σίγουρα πολύ δυνατό. Το Forza Motorsport ως γνωστόν αποτελεί ένα πιο αυστηρό racing sim, ενώ το μακρινό ξαδελφάκι του (Spinoff) Horizon είναι μάλλον το ακριβώς αντίθετo: Ένα ευφάνταστο και απίστευτα διασκεδαστικό racing / driving game (με arcade καταβολές), το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί κάτι μεταξύ Outrun και Burnout Paradise! Δίνοντας ώθηση στο concept της απόλυτης ελευθερίας και στην ύπαρξη ενός «ζωντανού» open-ended κόσμου, το Forza Horizon αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε content και συγχρόνως «ταξιδιάρικα» racing games ever! Το τρίτο Horizon καλείται να ξεπεράσει τον προκάτοχο του, που σίγουρα εξακολουθεί και παίζει δυνατά στις προτιμήσεις των Xbox One gamers… Για να δούμε τι μας επιφυλάσσουν αυτή τη φορά η Turn 10 Studios και η Playground Games…

The Great Outback!

To πρώτο Forza Horizon εξελισσόταν στην αμερικανική ήπειρο, το δεύτερο στην Ευρώπη (ακτές της Μεσογείου) και τώρα στο Forza Horizon 3 έφτασε η σειρά της Αυστραλίας. Έχοντας ένα τόσο πλούσιο σε ομορφιά setting (και κρίνοντας από τα προηγούμενα games του franchise), οι developers μάλλον δεν ζορίστηκαν και πολύ στο να απεικονίσουν μία πανέμορφη fictional εκδοχή της Αυστραλίας. Οι αχανείς έρημοι, τα πυκνά δάση, οι γραφικοί αμπελώνες, οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, οι χρυσαφένιες παραλίες και οι δαντελωτές ακτές, θα διαπιστώσετε ότι είναι όλα εκεί, με τους developers να έχουν δώσει πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό, φτάνοντας την δημιουργική τους φαντασία στα ύψη. Η τεράστια ποικιλία του τοπίου σε συνδυασμό με τα dynamic weather effects που αποτυπώνουν την μαγεία και τον άγριο χαρακτήρα της αυστραλιανής ηπείρου είναι βέβαιο ότι θα σας συνεπάρει πολλές φορές και θα σας κάνει κυριολεκτικά να χαζέψετε και μάλλον δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Forza Horizon 3 φέρνει το Xbox One στα τεχνολογικά όρια του, αποτελώντας ένα από τα ομορφότερα games που δημιουργήθηκαν ποτέ για την κονσόλα της Microsoft.

Περνώντας στα στου gameplay, το Horizon 3 δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από την πετυχημένη συνταγή των προκατόχων του, ακολουθώντας στη βάση του ουσιαστικά ένα asynchronous multiplayer μοντέλο. Το κεντρικό concept είναι για μία ακόμη φορά η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει ο open κόσμος του παιχνιδιού και για να δέσει καλύτερα με το content για μία ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο το Horizon festival, όπου στόχος του παίκτη είναι να μπορέσει να το επεκτείνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάθε racing event που λαμβάνετε μέρος (αλλά ακόμη και από την συνολική οδηγική σας συμπεριφορά) μπορείτε να κερδίσετε XP points, credits και περισσότερους fans, που σας βοηθούν στο να ξεκλειδώνετε διαρκώς νέα racing events και να αποκαλύπτετε νέα σημεία στον χάρτη του παιχνιδιού.

Το πιο δυνατό στοιχείο του Forza Horizon 3 βέβαια είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κυριολεκτικά μπορείτε να κάνετε τα πάντα, καθώς το Forza Horizon 3 δεν θα σας περιορίσει πουθενά… Από το να λάβετε μέρος σε παράνομους αγώνες ταχύτητας και mini-πρωταθλήματα, να βρείτε κρυμμένα «special» αμάξια, μέχρι να προκαλέσετε σε head-to-head races τα drivatars των Xbox friends σας, να συμμετέχετε σε drift events ή να τρελάνετε το ραντάρ ταχύτητας και να εκτελέσετε μοναδικά stunts σε bucket list events… Η αλήθεια είναι ότι το νέο μέλος της οικογένειας των Horizon games είναι γεμάτο από ξεχωριστές προκλήσεις που σε κάνουν να μην το βαριέσαι πότε.

Μάλιστα, αυτή τη φορά οι developers της Playground Games προχώρησαν ένα βήμα παρά πέρα, καθώς θέλησαν να εντάξουν τον gamer στον σχεδιασμό του παιχνιδιού με την δημιουργία των Blueprint events. Η δημιουργία ενός Blueprint event ξεδιπλώνει πλήρως την δημιουργική ελευθερία του εκάστοτε gamer, καθώς του επιτρέπει να δώσει πνοή στα δικά του racing events από το… μηδέν! Έχοντας στα χέρια του μία σειρά από options κάθε gamer μπορεί να ορίσει όλες τις παραμέτρους ενός αγώνα, επιλέγοντας από την κλάση και το είδος του αμαξιού, μέχρι τον αριθμό των γύρων, την ώρα που θα διεξαχθεί το event και τον καιρό. Εδώ ειλικρινά μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας να οργιάσει και να δημιουργήσετε μοναδικά απίθανα racing scenarios, ενώ μάλιστα το θετικό είναι ότι μπορείτε να λάβετε μέρος και στα Blueprints που φέρουν την υπογραφή κάποιου φίλου σας.

The Ultimate Car Show!

Ανέκαθεν ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας όλων των Forza games αφορούσε πάντοτε στον τεράστιο αριθμό αμαξιών και πράγματι το Horizon 3 σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει σε αυτόν τον τομέα. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται σχεδόν τα πάντα, από αυτοκίνητα αντίκες των 60s μέχρι πανάκριβα super cars που ο βρυχηθμός τους τραντάζει την άσφαλτο, off-road buggies και τζιπάκια ακόμη και… το θρυλικό Warthog από το Halo θα βρείτε (ως special unlockable)! Με 350 και πλέον διαφορετικά οχήματα (150 περισσότερα από το Horizon 2) και πολλά ακόμη car packs να ακολουθούν στο μέλλον, το Forza Horizon 3 διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα «rosters» αμαξιών που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι της κατηγορίας του. Στα ατού του παιχνιδιού σημειώστε ότι κάθε αμάξι «συμπεριφέρεται» διαφορετικά, ανάλογα με τις δυνατότητες του, αφήνοντας ένα εντελώς διαφορετικό feeling στον «οδηγό» του, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχει πλήθος από tuning options που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να καθορίσει το όχημα του σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Μπορεί η αίσθηση που αφήνουν τα αμάξια να μην πιάνουν τον ρεαλισμό του Forza 6, παρόλα αυτά με το που θα αρχίσετε την οδήγηση, δύσκολα θα… ξεκολλήσετε. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε το γεγονός ότι οι developers του Forza Horizon 3 έχουν καταφέρει να βρουν μία χρυσή τομή, η οποία συνδυάζει τον ρεαλισμό με την «fun πλευρά» της οδήγησης. Φυσικά και εδώ εάν επιθυμείτε μία πιο αληθινή εμπειρία δεν έχετε παρά να απενεργοποιήσετε τα driving assists και να… οπλιστείτε με ατελείωτη υπομονή. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι το Forza Horizon 3 επιβραβεύει τον gamer σε κάθε του κίνηση… Ένα πετυχημένο driftάρισμα και θα δείτε τον μετρητή των XPs να περιστρέφεται σαν τρελός ή ένα κοντινό πέρασμα από κάποιο άλλο αμάξι και αμέσως θα λάβετε την «επιβράβευση» σας.

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο ενδυναμωμένο multiplayer στοιχείο του παιχνιδιού, καθώς οι developers έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων Forza Horizon πρόσεξαν σε μεγάλο βαθμό τις online δυνατότητες του τρίτου μέρους του δημοφιλούς franchise. To online co-op λειτουργεί στην εντέλεια και ολόκληρος ο κόσμος του Forza Horizon 3 δίνει έμφαση στο multiplayer στοιχείο, καθώς μπορείτε να παρακολουθήσετε πλήρως την εξέλιξη των φίλων σας. Άλλωστε και η ιδέα των drivatars που δημιουργούνται από την οδηγική συμπεριφορά των φίλων σας, αποτελεί δείγμα του multiplayer προσανατολισμού του τίτλου.

Start your engines!

Με γραφικά που σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου, εκπληκτική αντοχή στον χρόνο, τεράστιο πλούτο σε περιεχόμενο, πλήθος από customization options και ένα απίθανο setting, το Forza Horizon 3 σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν έχει κάποια… ψεγάδια. Αν και είναι κάπως δύσκολο τα αρνητικά του τίτλου να χαλάσουν την συνολική εμπειρία που προσφέρει, ίσως ορισμένοι gamers να εκνευριστούν ενδεχομένως με το πολύ χαμηλό επίπεδο πρόκλησης που προσφέρουν οι «easy» αντίπαλοι, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως να προβληματιστούν από το γεγονός ότι σε πολλά racing events υπάρχει ένα συγκεκριμένο pattern, με την AI να εμφανίζεται πιο ανταγωνιστική στις πρώτες στιγμές του αγώνα και να χαλαρώνει στη συνέχεια. Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι εάν εξαιρέσεις την εκπληκτική ατμόσφαιρα και τα next-gen γραφικά του, το παιχνίδι δεν διαφοροποιείται σημαντικά σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Παρόλα αυτά, το Forza Horizon 3 μπορεί εύκολα να θεωρηθεί “top” στην κατηγορία του, καθώς η ανυπέρβλητη αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει σε συνδυασμό με τον μοναδικό πλούτο περιεχομένου το καθιστούν ένα game που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή των fans των racing games. Εάν ψάχνετε για το απόλυτο exclusive του Xbox One για το 2016, μάλλον δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ, καθώς ο τίτλος των Playground και Turn 10 αποτελεί ένα πραγματικό «κόσμημα» που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης μέχρι την… κυκλοφορία του Horizon 4.

The post Forza Horizon 3 Review appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα