Creative Sound BlasterX Kratos S5 Review: «Bigger, better, stronger…»!

Από τότε που η Creative πραγματοποίησε το δυναμικό της comeback με τη σειρά Sound BlasterX, έχουμε γνωρίσει αρκετά gaming-oriented προϊόντα που διακρίνονται για την αξιοπιστία, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την ξεχωριστή αισθητική και φυσικά τα high-tech χαρακτηριστικά τους που τα τοποθετούν δικαιολογημένα στην κορυφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού. Όλα τα προϊόντα της προαναφερθείσας σειράς δε γίνεται να μην κινητοποιήσουν τις ευαίσθητες gaming χορδές μας, καθώς είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κλείνουν πονηρά

το μάτι στο gaming κοινό, που ως γνωστόν αναζητάει πιο εξεζητημένο «gear» για να απολαμβάνει όπως πρέπει τα gaming sessions του. Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και να δοκιμάσουμε το set ηχείων 2.1 Kratos S5, τα οποία αποτελούν το μεγάλο (και πιο premium) αδελφό του Kratos S3 και στο review που ακολουθεί θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας…

Premium & classy!

Εάν είχατε διαβάσει το review μας για το Kratos S3, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες εξωτερικά ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Παρόλα αυτά, το S5 ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας ακόμη περισσότερο, καθώς είναι εμφανές (και από την πιο υψηλή τιμή) του ότι απευθύνεται στο λίγο πιο «απαιτητικό» gaming κοινό. Όπως συμβαίνει με όλα τα «παραδοσιακά» 2.1 ηχεία, το Kratos S5 αποτελείται από δύο ηχεία «δορυφόρους» και ένα subwoofer. Τα satellite speakers έχουν διαστάσεις στα 198.5x118x120 mm, ενώ το subwoofer είναι στα 306x220x260 mm, με το βάρος για τα μεν ηχεία να ανέρχεται στα 800 γραμμάρια και για το woofer στα 3.4 κιλά περίπου.

Σε σύγκριση με το S3, το Kratos S5 διαθέτει μεγαλύτερους οδηγούς (4.5 ίντσες), ενώ στους δορυφόρους ένα στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζει είναι το LED strip που περιβάλει τα ηχεία και που περιλαμβάνει τον χαρακτηριστικό RGB φωτισμό (Aurora Reactive Lighting system όπως το αποκαλεί η Creative), που αναμφίβολα προσθέτει περισσότερους πόντους στην gaming ατμόσφαιρα. Πέραν των ηχείων, το Kratos S5 συνοδεύεται επίσης από ένα εξαιρετικά εύχρηστο κυκλικό audio control pod, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση του ήχου, ενώ επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με headset και μικρόφωνο.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά την πρόταση της Creative, όλα τα διαθέσιμα inputs βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω τμήμα του subwoofer, καθώς εκεί θα συναντήσετε εκτός από την σύνδεση για το ρεύμα και το ποτενσιόμετρο για τη ρύθμιση του bass level, ένα button που ενεργοποιεί / απενεργοποιεί τον LED φωτισμό, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε τις RCA υποδοχές σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνδέσετε το Kratos S5 σε κάποια άλλη συσκευή, όπως για παράδειγμα είναι η τηλεόραση σας. Στη συνέχεια, διαπιστώνουμε τα mini-DIN inputs που επιτρέπουν την σύνδεση των δορυφόρων, ενώ ακριβώς κάτω από αυτά υπάρχουν βρίσκεται ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm. Στο πίσω τμήμα φιλοξενείται και μία USB θύρα, όπου φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο σύνδεσης των ηχείων με το σύστημα σας (PC/ Mac), καθώς έτσι προσφέρει 24 bit ήχο στα 96KHz.

Αν και σίγουρα το σετ ηχείων Kratos S5 δεν είναι το πιο compact σύστημα που θα συναντήσετε στην αγορά, καθώς η αλήθεια είναι ότι τον χρειάζεται τον κάπως «παραπάνω» χώρο του, ωστόσο το κλασικό στυλ που υιοθετεί και η αρκετά στιβαρή κατασκευή (το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με ποιοτικό ξύλο), καθιστούν το S5 μία άκρως «σοβαρή» premium πρόταση!

Sound-check!

Η Creative μας έχει πλέον «κακομάθει» (με την καλή έννοια) σε άκρως ποιοτικά σετ ηχείων σε ηχητικό επίπεδο και δοκιμάζοντας το Kratos S5 διαπιστώσαμε με ευχαρίστηση ότι δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, βαδίζοντας στον δρόμο της ίδιας υψηλής ποιότητας που μας έχει συνηθίσει η γνωστή εταιρεία. Και εάν το Kratos S3 κατάφερε να μας ενθουσιάσει, το S5 ανέβασε παραπάνω επίπεδο στην ακουστική μας εμπειρία. Το γεγονός ότι η συνολική ισχύς του (peak) ανέρχεται στα 120 Watts σημαίνει πολύ απλά ότι έχετε να κάνετε με ένα set ηχείων που το λέει η «καρδούλα» του. Εάν θέλετε να δυναμώσετε την ένταση και στόχος σας είναι να ξεσηκώσετε τη γειτονιά, τότε το S5 σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, καθώς έχει αρκετή ένταση για να «ακουστείτε» χαλαρά μέχρι την… παρακάτω γωνία.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι παρά την μεγάλη ένταση, δεν παρατηρήσαμε καμία απολύτως παραμόρφωση, ενώ παράλληλα ο ήχος στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες παρέμεινε «πεντακάθαρος» σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας. Και το δυναμικό μπάσο βέβαια δεν πάει πίσω, δίνοντας μπόλικη ώθηση στην συνολική εμπειρία που προσφέρει το Kratos S5. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της σειράς Sound BlasterX έτσι και το S5 «συνεργάζεται» με το Sound Blaster Connect software, το οποίο προσφέρει μία σειρά από διευκολύνσεις και customization options που φέρνουν τα ηχεία πιο κοντά στα μέτρα του χρήστη τους. Φορτώνοντας το πρόγραμμα, εκτός από τις ρυθμίσεις που αφορούν στο ατμοσφαιρικό Aurora Reactive LED system, θα συναντήσετε ορισμένα σεταρισμένα EQ presets που αφορούν σε συγκεκριμένα games (θα βρείτε για παράδειγμα Call of Duty, Battlefield 1, Overwatch κ.ά) και τα οποία ουσιαστικά είναι μία λύση που προσαρμόζει τον ήχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε τίτλο. Φυσικά υπάρχουν και αλλά EQ presets (movies, concert, flat) που σας δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τον ήχο που πηγάζει από τα ηχεία σας, σύμφωνα με τις ανάγκες και διαθέσεις σας.

Safe bet!

Εάν επιθυμείτε το κάτι παραπάνω από ένα σετ ηχείων 2.1, τότε το Kratos S5 είναι σχεδιασμένο για εσάς. Αν και κάποιοι λογικά θα βρουν την τιμή του λίγο «αλμυρή», καθώς κοστίζει περίπου 150 ευρώ, παρόλα αυτά το μόνο βέβαιο είναι ότι με την εκπληκτική ποιότητα κατασκευής, τις τεράστιες ηχητικές δυνατότητες και τις εξαιρετικές επιλογές παραμετροποίησης που προσφέρει, το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί μία ιδανική επένδυση που θα αναβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό την ατμόσφαιρα των gaming sessions σας. Εάν πάλι σας φαίνεται λιγάκι ακριβό, υπάρχει πάντοτε και η πιο «οικονομική» λύση του Kratos S3, οπότε σε όποια κατηγορία και εάν ανήκετε μπορείτε να αισθάνεστε καλυμμένοι…

The post Creative Sound BlasterX Kratos S5 Review: «Bigger, better, stronger…»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα