Ο κάτοχος της μεγαλύτερης συλλογής Video Games στον κόσμο

Κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ Guinness και συνεχίζει

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη συλλογή video games βρήκε νέο κάτοχο: τον 31χρονο Michael Thomasson, κάτοικο της πόλης Buffalo στη Νέα Υόρκη.

Ο Michael Thomasson έχει στην προσωπική του συλλογή περισσότερους

από 11.000 τίτλους, αριθμός που αποδείχτηκε αρκετός για να βρεθεί στο Guinness World Records 2014 Gamer's Edition που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το βιβλίο Guinness καταγράφει στη συλλογή του Thomasson 10.607 παιχνίδια, η καταμέτρηση των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ, Richard Lee, βραβεύτηκε με τον σχετικό τίτλο το 2010 έχοντας 8.616 παιχνίδια.

Τη συλλογή του ξεκίνησε στην ηλικία των 12, όταν και στα χέρια του βρέθηκε ο πρώτος Colecovision τίτλος του, Cosmic Avenger. Από τότε την πούλησε δύο φορές, το 1989 για να μαζέψει χρήματα για την αγορά του Sega Mega Drive και το 1998 για να πληρώσει για το γάμο του. Αυτή τη στιγμή η συλλογή του κοστολογείται περίπου στις 800.000$.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο νέος κάτοχος του σχετικού ρεκόρ κατά μέσο όρο αγοράζει δύο παιχνίδια την ημέρα μετά την δεύτερη πώλησή της συλλογής του, κάτι που του κοστίζει περίπου 3.000$ το χρόνο, ενώ προσπαθεί να μην αγοράζει ποτέ τίτλους σε full price.

Στο σπίτι του βρίσκονται -μεταξύ άλλων- οι κονσόλες των Sony και Microsoft, το Colecovision, κονσόλες λιγότερο γνωστές όπως το Casio Loopy που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία το '95 και το Pippin, υπολογιστής δημιουργημένος από την Apple το ίδιο έτος. Σύμφωνα με τον Thomasson, το Pippin είναι το λιγότερο διασκεδαστικό πράγμα που βρίσκεται στο σπίτι του.

Στη ζωή του ο Michael Thomasson σχεδιάζει τα δικά του παιχνίδια και διδάσκει στο Canisius College του Buffalo game design, 2D Animation και την ιστορία των video games. Έχει επίσης μία πεντάχρονη κόρη και, όπως ισχυρίζεται, παίζει βιντεοπαιχνίδια τρεις ώρες την εβδομάδα... εάν είναι τυχερός.

Keywords
Τυχαία Θέματα