Τσίπρας: Η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα στους πιστωτές

Επίθεση στην κυβέρνηση μέσω συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα στους πιστωτές», ενώ «με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δένεται χειροπόδαρα η χώρα».

Επίσης ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εξορίζει τον πολιτικό κόσμο από τη Βουλή.

Όταν ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια. Ήταν τα τελευταία μέτρα εντός της Βουλής».

Παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: «Δεν τόλμησαν να τα φέρουν αυτά στη Βουλή, ενδεχομένως γιατί φοβήθηκαν ότι δεν θα είχαν έστω την ισχνή πλειοψηφία. Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο.

Δεν είναι απλά εκτροπή. Έχουμε να κάνουμε με την σταδιακή αλλαγή της χώρας. Η χώρα μας μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και καταστρατηγείται το σύνταγμα και η δημοκρατία. Σε δυο μήνες έφεραν έντεκα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και τα κρίσιμα νομοσχέδια έρχονται με διαδικασία κατεπείγοντος. Αύριο μια κυβέρνηση παραδομένη και χωρίς φωνή θα περιμένει με το χέρι απλωμένο τι θα αποφασίσουν οι άλλοι για την ίδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα