Σακελλαρίδης: Να αποκτήσουν ταυτότητα οι γειτονιές της Αθήνας

«Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αποτελέσει μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας για όλα τα νοικοκυριά, για όλες τις μικρές επιχειρήσεις που νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κοινωνική κατάσταση,

την οποία βιώνουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες».

Σημειώνει ότι το «το μήνυμα που θα σταλεί στις δημοτικές εκλογές θα είναι και πολιτικό. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας, δυστυχώς, έχουν να κάνουν και με τις επιλογές της κεντρικής πολιτικής. Είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες στις εκλογές του 2006, διαφορετική προτεραιότητα του 2010, και διαφορετικές του 2014, γιατί έχει αλλάξει πραγματικά η κοινωνική κατάσταση».

«Το κρίσιμο θέμα των δημοτικών εκλογών δεν είναι απλά και μόνο να διαλέξουμε αυτόν που θεωρούμε τον καλύτερο διαχειριστή. Έχω και όραμα για την πόλη, την ξέρω αυτή την πόλη και έχω και πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με το τι χρειάζεται αυτή η πόλη. Αν θέλαμε απλά και μόνο τον καλύτερο διαχειριστή, επιτρέψτε μου να σας πω, τότε δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές, θα χρειαζόταν απλά να βάλουμε μία αγγελία και να προσλάβουμε ως δήμαρχο αυτόν που έχει τα περισσότερα προσόντα. Η δουλειά της δημοτικής Αρχής είναι συλλογική, αλλά προφανώς χρειάζεται η προσωπική πινελιά του δημάρχου» λέει.

Περιγράφοντας το όραμά του, ο κ. Σακελλαρίδης λέει: «Πρέπει να δοθεί έμφαση στις γειτονιές της πόλης μας. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα, κάτω από την Ομόνοια, από την Ομόνοια και πέρα, μέχρι τα Πατήσια, Κολωνό, Σεπόλια, Ακαδημία Πλάτωνος, Μεταξουργείο, είναι περιοχές, οι οποίες φαντάζουν ρημαγμένες, τριτοκοσμικές και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας πολύ βασικά, όπως είναι τα ζητήματα της ασφάλειας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δώσουμε σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές μια συγκεκριμένη ταυτότητα, να μπορέσουμε μέσα από δράσεις να εκμεταλλευθούμε την πολύ μεγάλη ανάγκη πολλών νέων για πολιτιστική έκφραση και δημιουργία και να μετατρέψουμε αυτή την ανάγκη σε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας. Να χτίσουμε τη νέα πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας πάνω στις υπάρχουσες πολιτιστικές δυνατότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα