Ο “Γιός της Επανάστασης” δεν μένει πια εδώ…

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαντούρο, ανακοίνωσε πως ο Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός! Ο ηγέτης της Βενεζουέλας υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 58 ετών.

Το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της χώρας Νικολά Μαντούρο, κάνοντας λόγο για στιγμή «βαθιάς θλίψης».

«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε

ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε» δήλωσε στη συνέχεια, ενώ δεν διευκρίνισε εάν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της χώρας.

Ο θάνατος του Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Βενεζουέλας θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Λίγες ώρες πριν ο Μαντούρο είχε δηλώσει πως η κατάσταση τη υγείας του Τσάβες είναι άσχημη και ισχυρίστηκε πως η ασθένεια του προέδρου οφείλεται σε «επίθεση» του εχθρού.

Μάχη με τον καρκίνο

Ο Τσάβες, ο οποίος είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο στα μέσα του 2011, επέστρεψε στη Βενεζουέλα στις 18 Φεβρουαρίου, μετά από περισσότερο από δύο μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Αβάνας, όπου υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα